Een balkon wordt meestal gezien als een verlengstuk van de leefruimte, waar vaak een aantal potten en planten het voornaamste decor vormen. Als de temperaturen oplopen, is het niet altijd de eerste plaats, waar we verkoeling zoeken.

Toch kan je door slim gekozen materialen en ingenieuze opstellingen, je balkon omtoveren tot een zomerse oase van rust, waar je heerlijk kunt ontspannen na een drukke dag.

 

KIES EEN THEMA

Het is altijd leuk om van je balkon een ruimte te maken, waar je graag wilt vertoeven. Zet dus je fantasie aan het werk en kies je favoriete vakantiebestemming. Zoek uit welke elementen typisch zijn voor die streek en start van daaruit je tocht om net die accessoires uit te kiezen, die bij dat bepaalde thema horen. Denk vakantie en laat je daardoor inspireren. Bedenk, dat het een plaats moet worden die je een echt vakantiegevoel geeft.

AANGEPAST MEUBILAIR

Bij vakantie hoort comfort, zoveel is duidelijk. Ga dus niet voor stijve (en vaak veel te harde) stoelen, maar kies een heerlijke loungezetel (zelfs voor kleinere balkons zijn er op maat gemaakte oplossingen). Kies ook luchtige materialen en stoffen, die zomers en fris aanvoelen, aangevuld met handige meer in één opstellingen, die je makkelijk kunt uitstallen en weer even makkelijk kunt stockeren nadien.

Maak ook gebruik van de reling van je balkon, om potten en kaarshouders te bevestigen, om ruimte te besparen op het balkon zelf en om je dat Zuid-Franse gevoel te bezorgen.

 

GROEN MAG NIET ONTBREKEN

Een zomers balkon is geen zomers balkon, zonder het noodzakelijke groen. Om een exotisch vakantiegevoel te creëren, moet je gewoon enkele subtropische planten voorzien. (is het te moeilijk om een echte plant te vinden, investeer dan in een kwaliteitsvolle namaak) Naast de groene planten kies je enkele felgekleurde bloemen om het geheel af te werken en plaats die tegen een lichte achtergrond om nog beter tot hun recht te komen. Een lichtslingertje of kandelaar tussen het groen, maakt het plaatje compleet, voor geslaagde warme zomeravonden.

ACCESSOIRES, ACCESSOIRES, ACCESSOIRES

Wees niet bang om accessoires toe te voegen aan je balkon. Pas ze wel helemaal aan, aan het gekozen thema en ga niet mengen met andere thema’s, maar werk één thema volledig uit tot in de details, van basis tot de kleinste kaarshoudertjes. Ben je niet zo creatief om al die kleine details uit te werken? Zoek dan een thema dat je aanspreekt op het net en kopieer; simpel! Of je kunt ook gewoon alle souvenirs die je ooit verzamelde op je vakantiebestemmingen een plaatsje geven op je balkon en zo je eigen vakantiegevoel creëren.

JE FAVORIETE HOBBY OP JE BALKON

Ben je een fervente boeken lezer? Of werk je graag in de tuin? Dan kan je een deeltje van je terras omtoveren tot leeshoek of tuinhuisje, waar je dan naar hartenlust je hobby kunt uitoefenen.

Of ontvang je graag gasten? Maak van je terrasje dan een zuiders restaurantje, waar je een heerlijke tête à tête kunt hebben of kunt genieten met vrienden van een smakelijk diner bij kaarslicht. Een mini bar is zelfs mogelijk, als je de ruimte hebt.

 

Kortom, een balkon hoeft geen saai verlengde te worden van je binnenruimte, maar kan een fantasiewereld worden, waar het alle dagen vakantie is, zelfs als het regent…

Bron:http://jfwonline.com/article/7-ways-to-make-your-balconies-beautiful/7/

Opmerking plaatsen