Ben jij ook een liefhebber van mooie tuinen en kan je maar niet genoeg krijgen van het groeien en bloeien van planten en wil je steeds iets nieuws ontdekken? Dan moet je ook even over de grens een kijkje nemen tijdens de nationale tuinweek in de tuinen van Nederland.

Net over de grens zijn ze ook helemaal in to tuinen en in juni nodigen ze iedereen uit om de open tuinen te komen bewonderen.

NET OVER DE GRENS

Zo kan je ondermeer in Zeeuws-Vlaanderen genieten van de open tuinen waar siergrassen centraal staan of je laten imponeren door de collectie Japanse Esdoorns.

Of houd je meer van rozen of buxus? Dan moet je ook langs Philippine passeren, waar je begroet wordt door tal van deze tuinbewoners en waar je heerlijk kunt wandelen langs bloeiende borders.

Wie dan weer graag in Oosterse sferen vertoeft, kan terecht in de ‘Hidden gardens’ te Vogelwaarde, waar je zowel het Alhambra als de Japanse tuin kunt bezoeken en alle geheimen van prieeltjes en paden kunt ontdekken.

Voor de keukenprinsessen en prinsen onder ons is er de biezentuin, die zijn deuren openstelt met een heuse keukentuin, die helemaal in het teken staat van lekker eten en koken.

Meer weten over deze locaties dichtbij?

https://www.groei.nl/tuinweek/evenement/Geniet-van-een-Japanse-tuin-en-vrolijke-rozenborders-in-Zeeuws-Vlaanderen

APARTE LOCATIES

In bepaalde gevallen kan je een bezoek aan de tuinen combineren met een aangename fietstocht of een boottochtje en wanneer je op zoek bent naar aparte gewassen, kan je er ook een tuin bezoeken die onder andere superfoods teelt voor de geïnteresseerde moestuinders. Of kies voor de uitgestippelde auto- en fietsroute die leidt langs de mooiste tuinen.

WEEKENDJE FRIESLAND

Wil je er een gezellig weekend bijnemen? Dan moet je beslist naar Friesland, waar er van juni tot september niet minder dan 50 tuinen hun poorten openzetten voor het grote publiek en waar je kunt genieten van de tuinen op hun mooist en tegelijkertijd een natje en een droogje voorziet in één van de vele bezienswaardige plekjes die Friesland rijk is.

Wil je graag alle open tuinen ontdekken die er in Nederland plaatsvinden in juni?

Neem dan snel een kijkje op volgende website:

https://www.groei.nl/tuinweek

Opmerking plaatsen