Geef toe, we dromen er allemaal van na deze lange winterperiode, een heerlijke lente en zomertijd, om volop te genieten van de tuin en het terras.

Wie een buitenterras heeft, zal niet ontkennen, dat een degelijke zonwering geen overbodige luxe is. Jammer genoeg hebben sommige zonweringen ook enkel de functie om de zon buiten te houden en dat is dan weer jammer, als het zonnetje zich voor het eerst toont in de lente; dan willen we toch ook genieten van die zonnestralen.

Met het nieuwste lamellendak, is dat probleem van de baan.

VAN HET RAAM NAAR HET PLAFOND

Uiteraard kennen we lamellen al veel langer als handige raamdecoratie, die tot voordeel heeft dat je zelf kan bepalen waar en hoeveel het zonlicht binnendringt.

Wel, net dat grote voordeel heeft het lamellendak overgenomen, wat maakt dat deze terrasoverkapping het hele jaar door gebruikt kan worden.

ZON OF REGEN, HET LAMELLENDAK HOUDT ZE TEGEN

Het lamellendak zorgt niet enkel voor mooie lichtschakeringen, maar bewijst ook zijn nut tijdens allerlei wisselende weersomstandigheden.

Is het stralend weer en niet te warm? Dan richt je de lamellen zodanig dat er ruim zonlicht op het terras valt en je kan genieten van een heerlijk briesje.

Is het hoogzomer en wordt de hitte een beetje te veel? Dan sluit je de lamellen, of richt je ze op een plaats waar het zonlicht niet hindert.

Een plotse plensbui? Geen enkel probleem; de lamellen sluiten perfect samen, waardoor er geen drup regen je zomerse barbecue kan verstoren.

In de winter genieten van een winters zonnetje? Richt de lamellen op die manier, dat het zonlicht rechtstreeks de binnenruimte vult; niet enkel heel gezellig, maar ook energiebesparend.

STRAK EN STEVIG

Het lamellendak heeft een strak design met stevige en duurzame stalen frames, waardoor het bij elke bouwstijl aansluit. De constructie is in diverse uitvoeringen en kleuren verkrijgbaar, met of zonder ingebouwde verlichting.

Het lamellendak komt compleet met dakgoten en steunpalen en werkt volledig automatisch, door middel van een gemotoriseerd systeem, waardoor alle lamellen ook perfect op hetzelfde moment keren, voor een ideale lichtverdeling.

Daarnaast kan het lamellendak nog verder uitgebreid worden met bijhorende screens en andere zijwanden, maar wat nog leuker is: de lamellen kunnen ook zelf als zijwand gebruikt worden. Dubbel genot dus.

Wij zijn er zeker van dat deze overkapping een blijvertje wordt!

Wil je nog veel meer weten over het lamellendak?

http://www.terco.be/terrasoverkappingen/lamellen-terrasoverkapping.php

Opmerking plaatsen

Close