Met de vakantie voor de deur, denken we al aan vakantiebestemmingen of leuke uitstappen.Een uitstap die we jullie niet willen onthouden, is deze. Zowel voor jong als oud, is dit vergeten land een must, voor de romantische zielen onder ons en liefhebbers van mysterieuze tuinen.

Heligan, bevindt zich in het magische Cornwall in het Verenigd Koninkrijk en staat bekend als één van de meest mysterieuze landgoederen in Engeland.

Lees hier het verhaal, hoe het begon en hoe het verder ging………

“Tegen het einde van de negentiende eeuw was het op zijn hoogtepunt, maar een tiental jaren later (na de Eerste Wereldoorlog) lag deze ‘Schone Slaapster’ toegedekt met een groene sluier van doornstruiken en klimop. Wat daarop volgde, waren decennia van verwaarlozing en vernietiging.

Het lot besliste echter anders en de romantiek van het verval ging met de fantasie aan de haal. De ontdekking van een kleine kamer, begraven onder een afbrokkelende muur in de hoek van een van de ommuurde tuinen, was de sleutel tot het geheim van de erfenis. In de kalkstenen muren staat nauwelijks leesbaar gegrift “Kom hier niet om te slapen of te sluimeren”. Daaronder de datum samen met de namen van degenen, die hier hebben gewerkt – Augustus 1914.

Er ontwaakte een geweldig verlangen om deze eens zo glorieuze tuinen in alle opzichten nieuw leven in te blazen en om het verhaal te vertellen, niet over voorname heren en dames, maar over de ‘gewone’ mensen, die deze tuinen groot hebben gemaakt, voordat zij gingen vechten in de Eerste Wereldoorlog.”

Inmiddels werken een enthousiaste groep mensen met een eigen visie voor de komende tien jaar. De prijswinnende restauratie wordt nu al internationaal toegejuicht; het stuk, dat gepacht werd, is nog maar 80 acres van het hele terrein. Hiermee is het project verre van voltooid.

Wil jij ook een kijkje nemen in deze Lost Garden?

Van april tot september, krijg je daar dagelijks de kans toe van 10.00 tot 18.00uur

De prijzen variëren van gratis voor de allerkleinsten, tot 12,50 pond voor volwassenen en je kan ook een rondleiding aanvragen, mits meerprijs.

Wil je meer informatie over prijzen, openingsuren, geleide bezoeken en bereikbaarheid?

Bezoek dan snel volgende pagina :

http://heligan.com/dutch/

Comments are closed.