Nog enkele dagen en we gaan officieel het herfst seizoen in. Het seizoen om jouw woning van de zomerse decoraties en frisse kleuren te ontdoen en om te toveren tot een gezellig stekje met oranjetinten. Maar het weer van het najaar kan ook wel schade aan jouw huis aanbrengen. Best dat je hier dus nog even op voorbereid.

Bomen snoeien

De herfst staat vaak bekend om zijn stormen. Het kan hevig waaien en dus kan je best zorgen dat als je bomen hebt dat jouw bomen en struiken dus goed gesnoeid zijn vooraleer ze schade aanbrengen. Het leuke is dat je dit nog kan gebruiken als decoratie.

Tuinmeubels en decoratie

Zorg er ook voor dat als jouw tuinmeubels blijven buiten staan dat zij goed stabiel staan. Andere zaken zoals trampolines, schuttingen en dergelijke zet je best ook vast.

Dakgoot

Iets wat vaak ook vergeten wordt, maar zorg voor een schone dakgoot zodat het overtollige water goed kan blijven doorstromen. Bladeren die van de bomen vallen kunnen ook voor schade zorgen aan jouw dak en goot.

Dakpannen

Kijk wanneer je op het dak zit ook even na of er geen losse dakpannen zijn en moest dit toch het geval zijn, hang deze dan ook opnieuw vast. Zo bespaar je jezelf van lekkages.

Schoorsteen

Heb je een schoorsteen? Dan is het tijd om deze klaar te maken voor gebruik. Tijdens de zomer zal deze niet aangestaan hebben, tenzij je houdt van een gezellig vuurtje in de latere avond.

Opmerking plaatsen