De zomer loopt ten einde. Je zomerbloeiers zijn bijna uitgebloeid of hebben hun beste tijd gehad. Je balkonnetje lijkt stilaan te verstillen, nu de felle zomerkleuren beginnen te vervagen.

Maar ondanks dat de herfst op de stoep staat, kun je je balkon nog steeds leuk inrichten. Met een paar simpele aanpassingen kun je op je balkon nog heerlijk genieten van het herfstzonnetje. Wij geven je hieronder een paar handige tips, om ook in het najaar een aantrekkelijk balkon te creëren!

*Plantjes op het balkon

Ook tijdens de herfst kun je jouw balkon nog opfleuren en groen maken. Zoek naar seizoen planten zoals heide, winterviooltjes en naar winterharde groene planten. Plaats planten in kunststof bakken. Deze kun je gemakkelijker verplaatsen dan stenen potten. Handig zijn ook de bakken die je over of aan de reling van je balkon hangt. Of ga op zoek naar plantenbakken die je tegen een muur kan hangen. Ze nemen weinig ruimte in en geven je balkon een gezellige sfeer.

*De ondergrond van je balkon

Veel balkonnetjes hebben een betonnen vloer. Helaas wordt die vloer snel koud en erg warm en gezellig ziet het er niet uit. Een sfeervolle én praktische oplossing is een buitenkleed. Die zijn verkrijgbaar in allerlei maten, kleuren en materialen. Wil je het balkon optisch groter maken? Leg dan grote terrastegels of houten vlonders op de grond van je balkon.

 *Typische herfstdecoratie op je balkon

Tijdens de herfst kan je er niet omheen: de pompoenen in allerlei mooie herfstkleuren en formaten. Plaats ze zeker ook op je balkon! Dat geeft een gezellige sfeer. Andere herfstitems voor op je balkon zijn bijvoorbeeld grote lantaarns waarin je grote kaarsen aansteekt. Leg een paar plaids of dekentjes neer zodat je nog prima buiten kan zitten zonder jas aan.

*Tuinmeubels op het balkon

Op je balkon wil je ook tijdens de herfst op je gemak kunnen genieten in de zon met een goed boek of een lekker warm drankje. Plaats daarom op je balkon praktische tuinmeubelen die niet te zwaar of log zijn. Denk aan inklapbare stoelen, een uitschuifbare tuintafel en extra krukjes voor als er visite is.

Bron : http://wonen.blog.nl/_/je-balkon-leuk-inrichten-de-herfst

De periode die de overgang tussen zomer en herfst aangeeft, wordt Indian Summer genoemd. Voordat het blad van de bomen valt, kleurt het prachtig roodbruin en dat kenmerkt de typisch warme sfeer van Indian Summer. Deze sfeer kun je op eenvoudige wijze versterken met kleurrijke bloeiers.

Vanaf september zijn er violen verkrijgbaar waarmee je in een handomdraai een sfeervolle omgeving creëert.

Het kleurenpalet van violen is bijzonder rijk: van warm oranje tot diepblauw. Het aantal bloemetjes per plantje hangt af van het ‘type’. Grootbloemige hebben iets minder bloemen en kleinbloemige hebben extra veel bloemen. Welke type je ook kiest, je buitenkamer toont maandenlang kleur!

Wanneer je steeds de uitgebloeide bloemetjes weghaalt, blijven ze doorgroeien en verschijnen er continu nieuwe bloemen. Ook tijdens de winter. De bloemetjes gaan tijdens vorstperiodes slaphangen maar zodra de temperatuur boven nul is, richten ze zich weer op.

Verzorging

Violen hebben geen plantenvoeding nodig, alleen water. Geef de violen alleen water wanneer het niet vriest.

Bron : http://www.tuinen.nl/artikel/3965/Indian+Summer+met+violen/?rubriekid=195

Geniet van het warme herfstgevoel !!