Meer en meer mensen kiezen voor groene energie om hun woning te voorzien van stroom en verwarming. Zonnepanelen schoten dan een aantal jaren geleden ook uit de startblokken. Het enige nadeel wat sommigen soms afschrikte was het uitzicht en het prijskaartje. En het moet gezegd, een dak vol zonnepanelen…het is niet bepaald een schilderijtje.

Maar net als voor elk probleem, werd ook hier een oplossing gevonden; het Solesia zonnedak.

solesia zonnedak

Solesia biedt een twee-in één oplossing. Wie aan een nieuw dak toe is, kan tegelijk nadenken om zonnepanelen te integreren in het geheel.

Solesia biedt namelijk een dakafwerking waarin zonnepanelen verwerkt zijn. Niet enkel oogt dit heel strak, de zonnepanelen zijn vanaf nu ook volledig aan het oog onttrokken. Of je nu kiest voor leien of pannen, het dak wordt helemaal naar wens geplaatst, zonnepanelen inbegrepen.

Het is de ideale oplossing om op een esthetische manier van zonnestroom te genieten. De zonnepanelen worden helemaal en onzichtbaar ingewerkt in de dakconstructie en zijn met het blote oog niet meer te onderscheiden van de rest van het dak.

De panelen geven een hoog rendement door de rugventilatie en nog mooier, kunnen door één en dezelfde aannemer geplaatst worden, hetgeen ook weer in de prijs bespaart. Daarnaast blijven ze jaren gegarandeerd regendicht.

solesia

Het fotovoltaïsche systeem haalt in tegenstelling tot gewone zonnepanelen (die sanitair water verwarmen met zonne-energie), zijn energie uit de zon om elektriciteit te produceren.

De zonneleien of pannen bevatten monokristallijne zonnecellen, afgewerkt met een glazen oppervlak, dat dient ter bescherming tegen de weersinvloeden.

De verbinding van diverse panelen, samen met de omvormer, zorgen voor de omzetting van opgewekte energie naar elektriciteit.

solesia zonnedak

Het Solesia zonnedak bestaat in twee uitvoeringen.

Je kan ervoor kiezen om een leien dak te plaatsen. Deze optie geeft je de kans om een grote oppervlakte op een strakke en esthetische manier te bekleden met zonnepanelen, waarbij de panelen als het ware in het dak lijken in te smelten.

Hou je meer van een traditioneel dak met dakpannen?

De Eternit Domino- en Stonewold dakpannen, geven een mooi en duurzaam resultaat en ook hier zijn de zonnepanelen nauwelijks zichtbaar in het totale beeld.

Het Solesia systeem kan zowel op het dak als op de gevel worden toegepast. De zonnecellen in de leien worden dan volgens een bepaald patroon in de gevel geïntegreerd.

Het Solesia zonnedak is een perfecte oplossing voor wie snel en duurzaam energie wilt opwekken en dit op een esthetisch verantwoorde manier wil doen.

Meer weten? http://www.eternit.be/nl/solesia/

Comments are closed.