Nu we de lente kunnen vieren, schieten ook de plantendagen opnieuw uit de grond. Overal kan je wel een bloemenmarkt of plantenbeurs meepikken, maar een echte tuindag op een bijzondere locatie, is toch een speciaal evenement.

De volgende tuindagen spelen zich af in een toonaangevende omgeving, waar de bloemen en planten nog beter tot hun recht komen, omdat ze er in hun eigen biotoop leven.

HET ARBORETUM VAN KAMTHOUT

Stel je een wandeling voor in de lente in het arboretum van Kalmthout, waar meer dan 7000 bomen- en plantensoorten te bewonderen zijn, waarvan een heel deel bloesems in bloei staan…

Koppel dit aan de aankoop van je nieuwste bloemen en planten voor in de tuin en je hebt een mooie tuindag in het verschiet.

Op deze oudste plantenbeurs van het land, vindt je beslist je gading tussen de nieuwe en zeldzame planten die er aangeboden worden en elke plantenhandelaar staat de klanten bij met nuttige tips om jouw tuintje er piekfijn te laten uitzien. Daarnaast kan je ook genieten van gratis rondleidingen met gids, om het arboretum in al zijn pracht en glorie te ontdekken.

 

WAAR EN WANNEER

In het arboretum van Kalmthout (bij de spoorweg)

Op zondag 15 april 2018 tussen 10 en 17 uur

 

Meer weten over deze beurs?

https://www.arboretumkalmthout.be/

 

FLORALIA BRUSSELS

Woon je in de omgeving van onze hoofdstad of wil je graag een daguitstap maken naar Brussel?

Dan moet je beslist de Floralia Brussels meemaken.

In het prachtige kasteelpark van Groot-Bijgaarden, kan je op niet minder dan 14 ha genieten van alle voorjaarsbollen die je kunt dromen.

Niet minder dan 1 miljoen bloembollen werden er in het park geplant, dus de bloemenpracht die dit voortbrengt is fantastisch.

Meer dan 500 verschillende soorten zijn er te bewonderen en daarnaast kan je ook nog de 1000 m2 grote binnentuin ontdekken, waar allerlei bloemstukken voorgesteld worden door top bloemschikkers.

Kortom, inspiratie te over op de Floralia Brussels, met als klap op de vuurpijl een parade met echte Venetiaanse kostuums, op 14 en 15 april.

 

WAAR EN WANNEER

Floralia Brussels

Kasteel Groot-Bijgaarden

Tussen 6 april en 6 mei 2018 van 10 tot 18 uur

 

Meer weten over de Floralia Brussels?

http://www.floralia-brussels.be/floralia-brussels/

 

TUINBEURS PARK VAN EDINGEN

Nog een tuinbeurs die je als bloemenliefhebber niet mag missen, speelt zich af in het Park Van Edingen.

Het park heeft één van de mooiste tuinen van Europa met maar liefst 120 hectare aan bloemen- en plantenpracht en je kunt er genieten van een ruim aanbod aan exposanten uit de tuinsector.

De beurs is niet enkel een plantenbeurs, maar biedt een brede waaier aan tuinaannemers, kwekers, aanleg van zwembaden en andere buitenactiviteiten, tuinmeubilair, decoratie en zoveel meer.

Kom er alles te weten over duurzaam tuinieren en ambachtelijke producten creëren en natuurlijk heel veel planten, bloemen en groentesoorten, die de tuin kunnen sieren dit jaar.

Wil je graag het park zelf ontdekken? Dan kan dit met een gids, die je graag meer vertelt over de geschiedenis van het park en het kasteel en hoe dit tot stand kwam.

 

WAAR EN WANNEER

Park en kasteel van Edingen

Op 13, 14 en 15 april 2018

Op vrijdag: van 14 tot 19 – Zaterdag en zondag: van 10u tot 19u

Meer weten?

website www.foiredejardin.be

 

PLANTENDAGEN CELLES

We sluiten de maand april af in La feuillerie te Celles, waar je op het typische landgoed terecht kunt voor nog meer bloemen en planten. Het park staat bekend om zijn uitgebreide collectie rhododendrons en azalea’s, voor de liefhebbers.

 

WAAR EN WANNEER

Op het landgoed La feuillerie te Celles

rue de la Feuillerie 1 – 7760 Celles

Op zaterdag en zondag 28 en 29 april 2018

Telkens van 10 tot 18 uur

Meer weten?

http://www.lafeuillerie.be

Meer tuindagen ontdekken?

http://www.mooietuinen.be/tuinbeurzenin201.html

Opmerking plaatsen

Close