Binnenkort is het weer zover, dan opent het park van Beervelde opnieuw de deuren voor een groene driedaagse.

De tuindagen van Beervelde zijn dan ook geen nieuwigheid meer, maar een vaste waarde op het vlak van tuin- en tuindecoratie.

In het prachtige decor van het park en het kasteel van Beervelde, kan je weer drie dagen komen genieten van alles wat de tuin te bieden heeft, gaande van bloemen en planten, decoratie, brocante, ambachten, tal van workshops, streekproducten enzovoort, dit alles vergezeld van aangepaste animatie, muziek en een hapje en een drankje. Kortom, het wordt beslist een gezellige daguitstap voor iedereen die houdt van buitenleven.

EEN FRANSE TOETS

Zoals altijd, wordt er ook voor deze editie gewerkt rond een bepaald thema. Dit voorjaar is dat een regio in Frankrijk, namelijk Hauts-de-France, gekend om zijn beroemde omgeving rond Cap Blanc en Cap Gris Nez en Picardië.

Deze Franse “joie de vivre” zal helemaal doorgetrokken worden tot in Beervelde, waar de 230 exposanten, de bezoekers zullen verbazen met hun eigen expressies van deze bruisende streek.

Je zal je heel even in vakantie wanen en leven als God in Frankrijk, terwijl je rustig kuierend de geheimen van de streek ontdekt.

VASTE WAARDEN

Maar natuurlijk mogen ook de vaste waarden niet vergeten worden. Zo wordt je ook dit jaar weer ondergedompeld in de plaatselijke ambachten en kan je workshops volgen rond bloemen, maar ook hoe je de bodem in je tuin gezond houdt en je komt ook alles te weten over de bloemetjes en de bijtjes tijdens een geleide boswandeling. Ook de kleinsten komen aan hun trekken; zij kunnen kennismaken met tal van bekende en minder bekende viervoeters en voor de groteren, is er een heuse tuinwedstrijd, waarbij ze hun creativiteit kunnen botvieren op alles wat ze vinden in de tuin.

Daarnaast zijn er tal van demonstraties rond duurzame tuinmaterialen en hun onderhoud en kun je er alles leren over hoe je jouw tuin omtovert tot een tuin naar je hart.

BLOEMEN, PLANTEN, DECORATIE

Natuurlijk zouden de tuindagen, de tuindagen niet zijn, als er niet de nieuwste en meest originele bloemen en planten verkrijgbaar waren van het seizoen. En ben je op zoek naar een leuk cadeau? Dan zijn er de diverse decoratiestands die je verwennen met hun recente collecties huis- en tuindecoratie.

Kortom…

Je komt nooit met lege handen terug van een dagje tuindagen in Beervelde en als ook de zon nog eens van de partij is, kan het weekend niet meer stuk.

PRAKTISCHE INFO

Wanneer?

Vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 mei 2018 van 10 tot 18 uur.

Waar?

Op 2 km van afrit 11 van de E17 tussen Gent en Antwerpen, richting Lochristi

GPS: Lochristi, Beerveldse Baan 33

 

Veel meer weten over de tuindagen?

http://www.parkvanbeervelde.be/nl/home

Opmerking plaatsen

Close