Elke week stellen we jullie een beurs of evenement voor, waar huis- en tuin centraal staat.Hoe meer de lente vordert en hoe meer het zonnetje terrein wint, hoe meer ook de evenementen zich verplaatsen naar buiten toe. Zo is tijdens het pinksterweekend Torhout de “place to be” voor een lifestyle event.

Hof en Huis is reeds aan de 23e editie toe en de ruim 140 exposanten brengen een mix van tuin-, interieur-, lifestyle- en voeding, waar de liefhebbers aan hun trekken komen bij verschillende standjes die in het teken staan van één van die thema’s.

Het prachtige park van het neogotisch Kasteel d’Aertrycke te Torhout is het toneel voor dit event ; het park zelf is perfect onderhouden met daarin een prachtige verzameling aan in- en uitheemse bomen, duiventil, badhuis, boothuisjes en twee grote vijvers die het kasteel als het ware omarmen.

Door zijn jarenlange traditie is deze beurs dan ook uitgegroeid tot een ware topper voor bezoeker en exposant!

Nieuw dit jaar is het ecodorp. Zoals de naam zegt, staat alles hier in het thema ecologisch en duurzaam ; een onderwerp dat steeds meer terrein wint en waar we met zijn allen in meer of mindere mate aan meewerken. We worden ook meer en meer bewust gemaakt van het belang ervan, in magazines, tv-programma’s en nieuwsuitzendingen.

Op het event wordt dan ook een steentje bijgedragen aan dit belangrijke topic door ruimte vrij te maken voor iedereen die op de één of andere manier producten aanbiedt die het milieu gunstig gezind zijn. Er wordt een platform geboden aan o.a. het ecologisch tuinieren, wind- en andere alternatieve energie, hybride voertuigen, ecologisch bouwen, enzovoort.

Een belangrijke partner in het Ecodorp is onder andere Agriton.

Agriton leert de bezoeker graag de meerwaarde kennen van een 100% natuurlijke verzorging van uw tuin en bodem!

In het nieuw ‘ecodorp’ kunt u o.a. ontdekken hoe u uw keukenresten en tuinafval fermenteert op een korte tijd tot een voedzaam bodemproduct. Deze minder bekende maar volledige natuurlijke werkwijze zorgt voor een minimum aan energieverlies en ondersteunt direct de bodemvruchtbaarheid.

TIP :

Elke dag wordt één bokashi starterset geschonken aan een bezoeker van het ecodorp.

Vul het formulier in dat je aan de inkom krijgt, deponeer het in de urne op de stand van Agriton en maak kans op deze mooie prijs !!!

Praktisch:

Bezoek “Hof & Huis” op zaterdag 14, zondag 15 en pinkstermaandag 16 mei 2016 telkens van 10 tot 18u.

Inkom

Algemene inkom: € 9 (incl. gratis parkeren!)

60+ en jongeren (12j – 18j): € 8 (incl. gratis parkeren)

Kinderen (jonger dan 12j.): gratis

Parking: gratis

Honden aan de leiband: welkom!

BELANGRIJK: Koop vanaf april 2016 uw tickets online en ontvang op het event een extra geschenk!

WAAR?

Kasteel d’Aertrycke

Zeeweg 42

8820 Torhout

Meer weten? http://www.hofenhuis.be/index/be-nl/2801/

Comments are closed.