Met de lente in het vooruitzicht, kijken weer heel wat mensen uit naar het bouwen van hun eigen stekje. En dat bij het bouwen van een eigen woning heel wat komt kijken, weet iedereen die zich ooit aan zo’n project gewaagd heeft.

Om bouwen eenvoudiger en duurzamer te maken, zijn al heel wat energiebesparende ideeën op de markt gebracht, om aan de nieuwe eisen te voldoen.

Zo wordt bouwen met hout weer interessanter gemaakt door de aanbreng van andere en betere oplossingen, die het bouwen niet enkel duurzamer, maar ook sneller maakt.

En wat is er interessanter dan een alles in één bouwsysteem?

COMPACT EN SOLIDE

Solidwood is een innovatief bouwsysteem dat als basis houtcomposiet heeft; hier werden volle wanden gefabriceerd, die het bouwen veel efficiënter maakt. Net omdat er geen losse onderdelen zijn, wordt je woning op een snelle en ecologische manier gebouwd. Daarnaast zijn de platen ook veel dunner, waardoor er ook meer ruimte vrijkomt, hetgeen vooral belangrijk is wanneer je bouwt op een beperkte ruimte.

MET 2020 IN HET VERSCHIET

We weten allemaal dat tegen 2020, er veel strengere normen worden opgelegd om aan de ene kant te voldoen aan de bouwvoorwaarden voor een nieuw woning en aan de andere kant, de renovatie (en dan vooral het energieverbruik) van een bestaande woning, waardoor het noodzakelijk is om op zo’n kort mogelijke tijd, een zo energiezuinige woning neer te zetten, of te verbouwen, hetgeen schreeuwt om nieuwe mogelijkheden.

Daarom is het bouwen met een Solidwood bouwsysteem een duurzame oplossing.

GEEN VERLIES VAN ENERGIE EN SUPERSTERK

De wanden van Solidwood zijn solide wanden. Ze zorgen ervoor dat er geen luchtlekken kunnen ontstaan bij de montage, zijn bovendien super isolerend (ook voor het geluid) en ze zijn zelfs aardbevingsproof en bestand tegen vocht. Daarenboven worden ze in één stuk geplaatst, wat een enorme tijdswinst betekent voor de enthousiaste bouwer. Een ruwbouw kan op die manier in een aantal dagen geplaatst worden én nog een groot voordeel is, dat de wanden onmiddellijk klaar zijn voor afwerking. Een nieuwe woning kan zo in minder dan een half jaar, een feit zijn.

De grote kracht van Solidwood, zit hem ook in de supersterke samenstelling, waardoor je de wanden zeer hoog kunt belasten, zonder dat er zichtbare nadelen optreden, zoals bijvoorbeeld scheuren van het zettingsproces. En de platen zijn ook nog eens sterk brandwerend.

ECOLOGISCH VERVAARDIGD

Toch ook niet onbelangrijk om weten, is dat het hout dat gebruikt wordt voor de Solidwood wanden, geproduceerd wordt op een ecologische manier en uit naaldhout met het PEFC label, waardoor de natuur behouden blijft.

Daarnaast wordt voor de verwerking ervan ook veel minder energie verbruikt dan voor meer traditionele materialen. En net omdat er zoveel aandacht wordt besteed aan de kwaliteit, zijn de thermische capaciteiten dan ook zoveel groter.

Wil je nog veel meer te weten komen over deze nieuwe manier van bouwen?

Ga dan snel naar:

https://www.ibc.be/ibc-solidwood

Opmerking plaatsen

Close