Heb je binnenkort nog een zomerse brunch, BBQ of etentje? En wil je graag een last minute tafeldecoratie met bloemen die je weinig budget en tijd kost, maar die toch fantastisch oogt op een zomerse tafel?

Dan is het volgende projectje een echte verfrissing op elke tafel en het vraagt heel weinig van je tijd; je kan het als het ware nog op dezelfde dag doen, net voor de gasten arriveren.

Wat heb je allemaal nodig voor dit project?

-Een mooie vaas in glas (een ander materiaal kan ook, maar het is net de speling van het licht doorheen het glas in combinatie met het touw, de schelpen en de lichtblauwe bloemen die het geheel zijn aparte uitstraling geeft

-Gemengde zeeschelpen, verschillende formaten

-Sisal touw, kleur naturel, van een redelijke dikte

-Prachtige hydrangea’s in een lichtblauwe kleur of blauwtinten (resoneert heel mooi met de rest van het zee-thema)

-Twee, of meerdere (naargelang de grootte van de tafel) voorraadbokalen

-Zand, het liefst zeezand of zand om in de zandbak te doen

-Lijmpistool warm

-Originele kaarsen, eventueel ook in het zee-thema en in een bijhorende kleur

Deze tafeldecoratie met bloemen is heel makkelijk te maken.

*Neem de vaas en vul de bodem op met de lichtst gekleurde schelpen.

*De nek van de vaas, ga je bekleden met het sisal touw; wikkel het touw rond de nek van de vaas (touw op touw) en zet het touw op bepaalde plaatsen vast met de warme lijm; let er wel op dat er geen lijm op het glas zichtbaar achterblijft.

*Vul de vaas met water en voeg een oneven aantal hydrangea’s toe. Door de toevoeging van het water, zullen de schelpen opeens dubbel zo groot lijken.

*Nu is het de beurt aan de kaarshouders.

*Het onderste deel van de voorraadbokalen, wordt bekleed met sisal touw (ongeveer één derde van de bodem naar boven toe). Zet ook hier het touw vast op de bokalen met warme lijm uit het lijmpistool.

*Bovenop het touw, werk je dit deel af met een grotere schelp die je gewoon vastkleeft op het touw.

*Vul nu de bokalen voor de helft met zeezand. Plaats in elke bokaal een kaars, die van grootte aangepast is aan de omvang van de bokaal.

*Plaats je opstelling op de tafel en werk verder af naar wens; je kan bijvoorbeeld een tafelloper gebruiken en tussen de afzonderlijke decoratie-elementen kan je nog wat extra zand of schelpen leggen, of losse hydrangea blaadjes enzovoort…

Geniet van deze heerlijk zomerse tafeldecoratie!

Bron: https://www.sandandsisal.com/2013/06/summer-centerpiece.html

Opmerking plaatsen