Voor de Disney fans en vooral de Micky Mouse fans: jullie zullen allicht wel al gezien hebben dat er super mooie Micky kerstballen te koop zijn.  En als je deze koopt van Disney zelf, weet je ook dat deze prijzig zijn. Ondertussen heeft primark ook een collectie uitgebracht tegen een spotprijs.  Maar waarom maak je ze niet zelf? Dat bespaart je enorm veel tijd en je hebt geen stress om geen kerstballen meer te vinden.  Hieronder een gemakkelijk stappenplan om zelf Micky kerstballen te maken.   En om toch een beetje Disney in huis te halen.

Benodigdheden:

  • Plastieken kerstballen (2 kleine “oren” en 1 groot “hoofd” voor elk ornament.
  • Scherp mes en een snijplank
  • Permanente stif
  • Lijmpistool
  • Strikjes voor als je ook Minnie wil maken

Werkwijze:

1.  Snij met het scherp mes de hangers af de kleinere kerstballen af.  Dit zorgt ervoor dat je de oren plat tegen het hoofd kan duwen. Zie de foto hieronder.

2.  Markeer met behulp van een permanente marker twee kleine vlekken op gelijke afstand van het hangende deel van elke grote “hoofd” bal. Mijn ballen hadden een lijn die langs het midden liep en ik trok de mijne mee.

4.  Draai een bol hete lijm rond waar je de stukken op de “oor” -ballen afsneed. Blijf op de “kop” zitten waar u alle vlekken met de marker hebt gemarkeerd en hou de “oren” vast totdat ze blijven kleven.

5. Als je een Minnie ornament wil maken, lijm dan een strikje tussen de oren vanboven.

5.  En ophangen maar!

 

Bron: https://dolledupdesign.net/2013/11/23/weve-got-ears-mickey-christmas-balls/

Opmerking plaatsen