Je kent ze wel, de geurende ballen, die gaan bruisen van zodra je ze in het water legt; ze geven je badbeleving net dat beetje meer wellness gevoel. Daarom gaan we zelf bruisballen maken voor in het bad met volgend projectje.

MATERIALEN DIE JE NODIG HEBT VOOR DIT PROJECTJE (voor twee bruisballen)

-ongeveer 120 gram Bak soda

-60 gram maïzena

-60 gram citroenzuur

-magnesiumsulfaat (epsom zout)

-1 tot 2 theelepels water

-5 tot 10 druppels essentiële olie naar keuze

-1+1/4 theelepel olie (kokosnoot of olijfolie)

-1 tot 2 druppels voedsel kleurstof (optioneel)

-een werkkom

-vormen voor bruisballen

 

AAN HET WERK- STAPPENPLAN

STAP 1 DE BASIS MENGEN

Doe in een kom, de eerste vier ingrediënten (de droge ingrediënten).

Meng ze goed door mekaar en verwijder eventuele klonters.

Daarna meng je in een glas, de natte ingrediënten (water, olie en kleurstof) Als je kokosolie gebruikt, ben je beter om die even op te warmen, omdat ze dan beter mengt met de rest van de ingrediënten.

Giet dan langzaam de natte ingrediënten bij de droge, terwijl je blijft roeren. Doe dit heel rustig om te vermijden dat het geheel begint te schiften.

STAP 2 HET MENGSEL KNEDEN

Als het mengsel goed gemixed is, neem je een klein deel uit de kom en knijp je het goed samen; normaal zou het vrij snel moeten bijeen kleven in je hand. Als het toch nog te poederig is, voeg je nog een klein beetje water toe en meng je het tot het voldoende kleeft. Je kan ook een spray fles gebruiken om de vloeistof toe te voegen.

STAP 3 DE VORMEN OPVULLEN

Vul nu elke halve zijde van je vormen, met het mengsel, tot het een beetje overloopt. Duw de twee zijden samen.

Verwijder daarna zachtjes één zijde van de vorm en plaats de bruisbal op een tafel om even te drogen, vooraleer je de andere zijde losmaakt (een uurtje ongeveer).

Als de bruisbal niet makkelijk loslaat en de neiging heeft van te breken, duw je hem gewoon terug in de vorm en laat je hem langer drogen. (dit proces kan je steeds herhalen)

Eens je de ballen voorzichtig uit de vorm gehaald hebt, laat je ze een nacht drogen.

STAP 4 DE BALLEN INPAKKEN

Als de ballen mooi uitgedroogd zijn, kan je ze in een doorzichtige folie wikkelen en ze bewaren op een droge plaats, tot je ze gebruikt. Je kan er natuurlijk ook altijd enkele cadeau doen aan vrienden en familie.

KLAAR!

Je kan de vormen kopen in een hobbywinkel, maar je kan ook plastic vormen gebruiken die themagericht zijn, zoals nu bijvoorbeeld vormen voor paaseieren.

bruisballen maken voor in het bad

De essentiële olie die je gebruikt, bepaal je zelf; hier werd limoengras, lavendel en pepermunt gebruikt, maar je kan ook geuren mengen om jouw unieke bruisbal te maken (hou wel rekening met eventuele gevoeligheid voor sommige oliën)

Naast olie kan je ook biologische bloemblaadjes toevoegen en je kan de bruisballen twee kleuren geven.

Veel bruisplezier!

Bron: https://abeautifulmess.com/2015/03/homemade-bath-bombs.html

Opmerking plaatsen