We kennen allemaal de Chinese ‘fortune cookies’ of de wenspakketjes die bij het openbreken een leuke quote bevatten die tot nadenken aanzet.

Ook voor oudejaarsavond is het een superleuk idee om je gasten te verwennen met een zelfgemaakte wens voor het nieuwe jaar. Deze wensen kan je op verschillende manieren verpakken en op een feestelijke manier afwerken.

Het onderstaande voorbeeld, toont hoe je zelf wenspakketjes maakt, waarbij je kleine envelopjes maakt, waarin je zowel een pakkende quote verpakt, als een bundeltje feestelijke confetti. Het is een origineel ideetje om je gasten een persoonlijk geschenkje te geven met een feestelijk tintje.

Het is het perfecte projectje voor de kinderen om de verveling tegen te gaan in afwachting van het eindejaarsfeest.

fortune pockets

Wat heb je allemaal nodig voor dit projectje?

-Glanzend inpakpapier

-Printpapier

-Confetti (glitters)

-Draad of lijm

-Printer

-Naaimachine of lijmpistool

-Schaar

Werkwijze:

1)Ga op zoek op het net en kies diverse leuke en originele quotes. Print ze uit op het printpapier.

Knip de verschillende quotes uit, zodat je voor elke gast (jezelf inbegrepen) een lange smalle strook hebt met een quote erop.

Rol de strookjes op of vouw ze tot een kleiner formaat.

2)Knip vervolgens het geschenkpapier in kleine driehoeken. Je hebt telkens twee driehoeken nodig per pakketje. Hoe groot je ze maakt bepaal je zelf. Ze moeten ook niet allemaal mooi gelijk zijn; je kan straks het teveel aan papier gewoon afknippen als je de twee delen verbindt.

3)Als je voldoende tijd hebt, kan je dit deel met de naaimachine doen. Je legt twee delen op mekaar en naait twee delen vast en laat één deel open. Maar je kan ook gewoon twee zijden aan mekaar kleven.

Nu heb je als het ware een zakje, dat je straks kan vullen.

4)Vul het pakketje met een beetje confetti en de opgerolde of gevouwen spreuk.

5)Als alle pakketjes gevuld zijn, naai je of lijm je de laatste zijde ook dicht, zodat je pakjes mooi verzegeld zijn.

Het is leuk, als je op voorhand niet weet, wie welk pakketje krijgt, dus shuffle ze goed door elkaar, voor je de quotes in de pakketjes steekt; het maakt het geheel spannender om af te wachten wie welke spreuk krijgt (en wees gerust, de juiste spreuk, komt altijd bij de juiste persoon terecht)!

Veel plezier!

Met dank aan de makers van dit projectje:

http://www.designsponge.com/2013/12/nye-resolutions-diy-new-years-eve-confetti-fortune-pockets.html

Comments are closed.