Valentijn, je houdt ervan of je houdt er niet van. De ene persoon vindt het maar een commercieel gebeuren, terwijl de andere persoon één en al hartjes is. Wat je er ook van vindt, liefde mag altijd gevierd worden. En misschien wil je dit jaar je geliefden wel een persoonlijk cadeautje geven, eentje met jouw naam erop.

Dan kan je zoals in het voorbeeld, een liefdesbord maken met de gekende touwtjestechniek. Het vraagt een beetje tijd en geduld, maar het resultaat is best een mooie wanddecoratie.

MATERIALEN NODIG VOOR DIT PROJECT

-Een stuk hout als ondergrond (dat mag best een gebruikt stuk hout zijn)

-Tekenpapier en calculeerpapier

-Sjablonen letters als je deze niet uit de losse pols kunt tekenen

-Fijne nageltjes (zilver, goud, zwart, andere kleuren…) met een kopje bovenaan

-Hamer

-Borduurdraad in een kleur naar wens (mogen ook verschillende kleuren zijn)

AAN HET WERK

STAP 1 HET HOUT BEWERKEN

In eerste instantie zorg je ervoor dat het hout dat je gebruikt in goede staat is. Schuur het indien nodig even op en verwijder het stof nadien. Afhankelijk van het wel of niet zichtbaar zijn van de nageltjes (de kleur dan toch), spray je het houten bord eerst in de kleur die je wenst. Wil je dat de nagels de kleur van de verf overnemen, dan doe je deze stap later. Laat goed drogen.

STAP 2 DE LETTERS MAKEN

Kan je goed tekenen? Dan kan je zelf de vorm van de letters tekenen. Zoniet, zoek je een 3D sjabloon van elke letter; print deze uit en teken hem over op het papier.

Knip elke letter uit, zodat je enkel de buitenste lijnen overhoudt.

Leg calculeerpapier onder de letter en leg de letter op het stuk hout. Ga rond de contouren van elke letter, om de vorm over te brengen op het hout.

STAP 3 DE NAGELS ZETTEN

Langs de contouren van de letters, ga je nu op gelijke afstand van mekaar, nageltjes zetten in het hout. Je kan eerst puntjes zetten, waar de nageltjes moeten komen, maar als je erg precies kunt werken, kan je de nageltjes direct zetten. Doe dit bij alle letters. Laat ongeveer de helft van het nageltje uit het hout steken en probeer de nageltjes zo recht mogelijk te zetten.

Volgend hierop kan je even teruggaan naar vorige stap, waar je het bord sprayt in een kleur naar wens; die stap kan dus ook hier gebeuren.

STAP 4 TOUW WIKKELEN

Het leukste deel van dit project, is uiteraard het touwwikkelen zelf.

Als je met één kleur werkt, kan je direct beginnen, maar als je meerdere kleuren gebruikt, leg je best even het patroon uit, zoals jij het ziet op het bord.

Knoop een touw vast aan een nageltje en wikkel het touw gewoon van nagel naar nagel. Welke weg je hierbij precies volgt, maakt niet uit, zolang je het touw maar goed strak wikkelt. Zie het een beetje als abstracte kunst. Het resultaat laat zichzelf pas op het eind zien.

Wat je wel kunt doen, om de letters beter zichtbaar te maken, is nadat alle letters omwikkeld zijn, je met het laatste touw, enkel rond de contouren van de letters wikkelt. Daardoor worden de vormen beter zichtbaar. Knoop het laatste stukje touw zeer goed vast rond een nageltje en knip het overschot aan touw af.

KLAAR! JOUW PERSOONLIJKE LIEFDESBOODSCHAP!

Bron: https://bunchesandbits.blogspot.be/2014/01/valentine-string-art-love.html

Opmerking plaatsen

Close