Het is bijna zover. Nog een weekje en dan vieren we weer Valentijn. De dag van de Liefde. Vele mensen denken dat Valentijn enkel bedoeld is voor verliefden, maar niks is minder waar. In andere landen wordt Valentijn gewoon gevierd om de liefde in zijn totaliteit te eren en dat heeft zoveel meer waarde.

Daarom zijn Valentijndecoraties ook een mooie manier om deze periode te vieren, want de wereld kan wel wat liefde gebruiken.

In het voorbeeld werd een mooie deurkrans gemaakt in rood en wit, door middel van stroken papier.

MATERIALEN NODIG VOOR DEZE DEURKRANS

-Een piepschuim hartvorm

-Een zestal dunne tekenbladen papier in diverse rood en wit tinten en patronen (hobbywinkel)

-Stevige  langere spelden met smalle kopjes (geen plastic)

-Een papiertrimmer (om stroken te maken)

-Een cilindervorm om het papier te krullen of een schaar

-Een lint om de krans op te hangen

 

STAPPENPLAN

STAP 1:STROKEN MAKEN

Leg het papier in de papiertrimmer en snij het in stroken van ongeveer één à twee centimeter.

Doe dit met alle papieren die je hebt.

STAP 2:HET PAPIER KRULLEN

Je kan elke cilindervorm gebruiken, om het papier te krullen (vouw de ene zijde voor de helft en dan de andere zijde voor de helft en zorg dat de twee uiteinden elkaar raken), maar het lukt ook vrij goed met een schaar, als je het papier net als inpakpapier krult. Je kan trouwens ook inpakpapier gebruiken in plaats van tekenpapier, als je geen geschikt tekenpapier vindt. Krul alle stroken.

STAP 3:DE PAPIERSTROKEN VASTZETTEN

Zet nu elke krul papier vast op de basiskrans, door middel van een speld; duw de speld helemaal in de krans, tot enkel nog het kopje zichtbaar is. Je hebt langere spelden nodig om voldoende hechting te krijgen in het piepschuim.

Blijf stroken toevoegen op dezelfde manier en plaats ze dicht tegen mekaar aan voor een mooi gevuld effect. Meng de verschillende patronen onderling.

STAP 4:AFWERKEN

Als afwerking zet je een sierlint vast aan twee zijden van de piepschuim basis met spelden, om zo je deurkrans op te hangen. Je kan als je dat wilt nog andere accessoires toevoegen zoals hartjes of mini decoraties, ter afwerking.

Geef de deurkrans een mooi plaatsje en vier de liefde!

Bron: https://sweetandsimpleliving.com/valentines-day-heart-wreath/

Opmerking plaatsen

Close