Vakantie is altijd een beetje verzamelen. Of het nu gaat om steentjes, schelpen of traditionele gadgets, de meeste mensen brengen wel iets mee uit hun vakantiebestemming. In het volgende projectje werd drijfhout gebruikt, om een superleuke wandhanger van gerecycleerd drijfhout te maken.

BENODIGDHEDEN VOOR DIT PROJECT

-een groot stuk karton (ongeveer 1 op 1 meter)

-een zwarte markeerpen

-20 tot 25 korte takjes drijfhout, ongeveer 40 centimeter lang en 2 tot 2,5 cm dik (kan je uiteraard aanpassen naar wens)

-een tang

-hobbyverf, verschillende tinten van één kleur

-verfborsteltje

-nylondraad

-dikkere tak, als basis van je wandhanger

STAPPENPLAN

STAP 1 HET DRIJFHOUT PROPER MAKEN

Was de houten takken met warm water om modder, vuil en losse schors te verwijderen. Laat helemaal droog worden voor gebruik.

STAP 2 HET PATROON UITTEKENEN

Neem het stuk karton en teken uit de losse pols een groot hart met een potlood. (of een andere vorm naar wens) ga eroverheen met de zwarte marker, om het patroon duidelijk zichtbaar te maken.

STAP 3 HET DRIJFHOUT OVER HET PATROON LEGGEN

Neem de takken bij elkaar. Begin met de grootste takken en leg ze in het midden van het patroon, op een verticale wijze. Je kunt ook gewoon takken bijknippen met de tang om ze passend te maken voor het patroon. Je gebruikt best een tang om dit te doen, omdat je op deze manier het natuurlijke uiterlijk van het hout bewaart.

STAP 4 HET HOUT SCHILDEREN IN OMBRE EFFECT

Breng verschillende markeringen aan op een stuk drijfhout. Zo zie je waar de donkerste kleur komt en zo verder tot de lichtste tint. Doe dit op de zelfde manier en op gelijke hoogte, bij de andere stukken drijfhout die naast elkaar liggen.

Schilder de donkerste kleur onderaan eerst; schilder rondom de takken.

Doe zo verder tot aan de lichtste kleur. Overlap de voorgaande kleur steeds, om het effect te geven dat de kleuren in mekaar overlopen.

STAP 5 DE BASIS BEVESTIGEN

Neem de dikkere tak drijfhout en leg hem boven de andere takken op het karton. Je kunt hem ook nog een kleurtje geven, als je dat wenst (optioneel)

Knoop een nylontouw rond de horizontale tak aan het uiteinde. Aan de andere kant wikkel je dat touw rond de verste verticale tak. (je kunt ook een gaatje boren doorheen de verticale takken en daar het touw doorheen schuiven)

Doe ditzelfde met de andere takken; zorg er steeds voor dat je patroon mooi bewaard blijft.

STAP 6 AFWERKING

Hang de horizontale tak aan de muur, door middel van 2 nageltjes. Nu kan je de verticale takken schuiven van links naar rechts, tot je patroon mooi gevormd is. (niet te dicht bijeen, maar ook niet te ver uit mekaar)

 

De muurdecoratie is een leuk souvenir aan je vakantie, die je heel het jaar door kunt gebruiken.

Bron: https://www.ehow.com/how_2227693_art-piece-using-tree-branches.html

Opmerking plaatsen