Wellicht heb je op je laatste vakantie heel wat foto’s genomen van je gezinsleden en jezelf, maar af en toe zijn er toch kiekjes die eruit springen en waarmee je iets meer wilt doen, dan gewoon op je pc plaatsen of in een fotoboek verwerken.

Dan zijn er leuke vakantie projectjes om van je foto’s blijvende herinneringen te maken die deel uitmaken van je interieur.

Zo ook het volgende projectje ‘Foto’s in a box’, waarbij een foto in een glazen bokaal, een totaal nieuwe ervaring biedt aan “fotootjes kijken”.

WAT JE NODIG HEBT VOOR DIT PROJECT

-glazen voorraadbokaal (of meerdere als je een assortiment wilt maken)

-schaar

-je leukste vakantiefoto’s (uitgeprint op grootte van de bokaal)

-dubbelzijdige plakband

-zelfklevend lamineerpapier (om de foto te beschermen)

-zand

-schelpen of andere accessoires die je vond op je vakantie

STAPPENPLAN

STAP 1 DE VORM UITKNIPPEN

Knip voorzichtig rond de persoon op de foto, die je wilt gebruiken. laat onderaan wel een strook vrij, die je straks kunt gebruiken om de foto vast te zetten in het zand.

STAP 2 DE FOTO LAMINEREN

Lamineerpapier is een doorzichtig zelfklevend papier, waarmee je foto’s en andere papiersoorten steviger kunt maken, waardoor ze niet aangetast worden door de tand des tijds of vergelen van de zon. Er bestaat ook een beschermende spray die je daarvoor kunt gebruiken, maar lamineerpapier werkt perfect.

Leg de foto op het lamineerpapier en zorg ervoor dat je geen luchtbellen hebt; met een bankkaartje kan je deze verwijderen. Het beste is natuurlijk dat je bij het begin het lamineerpapier mooi effen uitstrijkt.

Knip rond de vorm van de foto, om het lamineerpapier op maat te maken van de foto. Laat een klein randje rond de foto, zodat het lamineerpapier goed afsluit.

STAP 3 DE FOTO PLAATSEN

Buig de onderste strook van de foto om en breng onderaan een laagje dubbelzijdige tape aan. Plaats de foto nu in het midden, op de bodem van een (propere) voorraadbokaal. Duw de plakband goed aan.

Om af te werken, giet je nu het zand rond de foto en plaats je er nog enkele toepasselijke accessoires bij, om het plaatje compleet te maken.

De persoon lijkt nu in het landschap tot leven te komen.

Op die manier kan je verschillende gedenkmomentjes maken, die jouw vakantie memorabel maken.

Bron: http://pagingfunmums.com/2013/09/02/diy-beach-memory-jar-a-keepsake-filled-with-memories/

Opmerking plaatsen