Een nieuw schooljaar begint. Drukke dagen met heel veel boeken,  kaften, schriften en allerlei nieuwe accessoires die je nodig hebt voor het nieuwe jaar. Voor sommigen is het nieuwe schooljaar fun, voor andere iets minder, maar je kunt het wel fun maken, door je bureautje helemaal voor te bereiden om je nieuwe spulletjes te ontvangen.

Zo heb je wellicht meer opbergruimte nodig; die hoeft niet veel tijd en budget in te nemen en kan je makkelijk zelf maken.

WAT JE NODIG HEBT

-een lange stevige PVC buis

-PVC zaag of knipper

-PVC lijm (een kleine hoeveelheid)

-Verf in pot of spuitbus voor kunststof, verfborstels met lange steel

STAPPENPLAN

STAP 1 METEN EN ZAGEN

Meet op de buis ongeveer een 12tal centimeter af; dat wordt je onderverdeling. Verdeel de buis verder op deze manier in stukken van die afmeting. Je hebt ongeveer 24 stukjes PVC buis nodig.

Zaag de PVC buis nu op de gemarkeerde afmetingen. Je kunt dit ook gewoon even in de handel laten doen. Met een schuurpapiertje maak je de scherpe kantjes effen.

STAP 2 HET MODEL UITLEGGEN

Afhankelijk van welke vorm of letter je wilt maken, heb je misschien meer of minder PVC buis nodig; leg je aparte buisjes uit op een tafel of op de grond. Hier werd de letter A gemaakt en daar waren 16 stukjes buis voor nodig.

Om makkelijk te werken, leg je de buisjes aan de ene kant tegen een muur aan bijvoorbeeld; op die manier gaan ze niet telkens wegrollen. Leg de vorm uit die je wenst.

STAP 3 KLEVEN EN MONTEREN

Speciale PVC lijm is vrij stevig en moet dus voorzichtig gebruikt worden. Verhuis je project naar een ruimte waar morsen geen kwaad kan.

Leg je vorm opnieuw uit en kijk waar de verschillende buisjes mekaar raken; dat is waar je de lijm gaat aanbrengen. Gebruik misschien beter een lijm met een iets langere droogtijd, op die manier kan je nog een beetje verschuiven, als er een stuk niet exact op de plaats zit, maar zorg er wel voor dat de stukken snel tegen mekaar aanlijmen (binnen de 20 seconden ongeveer).

Werk van één zijde naar de andere zijde.

STAP 4 SCHILDEREN

Nadat je vorm gedroogd is, kan je hem schilderen. Kies de kleur of kleuren die wilt gebruiken. je kan bijvoorbeeld de binnenzijde van de buizen een andere kleur geven dan de buitenzijde.

Schilder eerst de binnenzijde; gebruik hiervoor een verfborstel met lange steel. Laat drogen en schilder daarna de buitenste zijden.

Misschien heb je meerdere lagen nodig.

Als afwerking kan je nog een beschermende vernislaag gebruiken, vooral als je accessoire intensief gebruikt wordt.

Klaar!

Je kunt hier helemaal je creatieve zelf in uitleven en kiezen voor rare vormen en constructies, om er jouw persoonlijkheid in weer te geven.

Vul de buizen met allerlei kleine bureaubenodigdheden zoals pennen, potloden, paperclips enzovoort…

Bron: http://aboutfamilycrafts.com/make-a-monogram-organizer-using-pvc-pipe/

Opmerking plaatsen