Dat een romantische sfeerverlichting voor buiten niet duur hoeft te zijn, bewijst volgend projectje. Daar werd uit alledaagse materialen een originele kandelaar gemaakt met een vintage randje.

WAT JE NODIG HEBT VOOR DIT PROJECTJE

-kippengaas

-een ijzeren kleerhanger of metalen hobbydraad

-een hangende tomatenhouder (waar je enkel het bovenste deel van gebruikt)

-mos, theelichtjes of LED-theelichtjes, accessoires zoals hier vogeltjes, vlinders, kandelaar kristallen, houten takjes

-tang

-lijmpistool

AAN HET WERK – STAPPENPLAN

STAP 1 DE KLEERHANGER DEMONTEREN

Neem de kleerhanger en knip de hoeken door.

Knip nu de lange zijden in vier gelijke delen.

Plooi elk deel onderaan in een krul met de tang.

Neem de 4 delen samen vast met de krullen naar onder gericht; lijm de stukken bovenaan samen met het lijmpistool en wikkel een stuk metaaldraad rondom, voor een nog betere bevestiging.

STAP 2 DE BASIS BOVENAAN

Neem de tomatenhanger en verwijder het onderste deel, zodat je enkel nog de cirkel bovenaan en het ophangsysteem overhoudt. Heb je geen tomatenhanger, dan kan je dit ook zelf maken, door middel van ijzerdraad die je plooit in een cirkel en waaraan je een sierketting bevestigt om op te hangen.

STAP 3 HET KIPPENGAAS BEVESTIGEN

Knip een stuk kippengaas op de gewenste hoogte en wikkel dit rond de basis om de breedte te bepalen; knip op gewenste afmetingen. Plooi het kippengaas in een cilindervorm.

Bevestig het kippengaas aan het frame door middel van kleine stukjes metaaldraad. Bevestig nadien ook de twee zijden van de cilinder aan mekaar op dezelfde wijze.

STAP 4 HET ONDERSTE DEEL BEVESTIGEN

Nu ga je ook de krullen die je daarnet gemaakt hebt, vastmaken aan de kandelaar; hiervoor neem je langer metaaldraadje; wikkel dit omheen het bundeltje met krullen en laat de metaaldraad helemaal naar boven toe lopen en bevestig daar het andere uiteinde van de draad, daar waar het ophangsysteem samen komt.

STAP 5 DE ACCESSOIRES VASTMAKEN

Bevestig nu de kristallen aan het kippengaas (het aantal kies je zelf) en de rest aan de onderzijde van de metalen krullen. (die je maakte uit de kleerhangers)

Breek het fijne takje hout in verschillende stukken (die passen tussen het kippengaas); kleef ze langs weerszijden vast aan het kippengaas (onderaan de kandelaar).

Kleef nu bovenop het hout, enkele plukken mos en eventueel andere accessoires (hier bijvoorbeeld een vogeltje; je kunt ook vlinders gebruiken of andere accessoires).

STAP 6 DE THEELICHTEN BEVESTIGEN

Dit deel is eigen keuze. Het werken met echte theelichten geeft een mooi effect maar houdt ook risico’s in. Wil je toch deze keuze maken, dan is de beste manier, om het kaarsje uit de houder te halen; prik een gaatje in de ene en de tegenovergestelde zijde van het omhulsel; schuif een fijn metaaldraadje door de 2 openingen en bevestig hiermee het theelichtje aan het kippengaas; plaats je kaarsje terug.

Je kunt ook de echte kaarsjes vervangen door LED-theelichtjes, die je dan vastlijmt aan het kippengaas.

KLAAR!

 

Nu gewoon ophangen en je sfeerverlichting is klaar!

Bron: http://www.craft-craft.net/crafts-for-home-decor-chicken-wire-chandelier.html

Opmerking plaatsen