Het is alweer even geleden, dat we nog een recyclageprojectje toonden, maar aan de hand van ons artikeltje over het decoreren van kleine ruimtes, moesten we gewoon een voorbeeldje geven van een handige opberger, nl handige juwelenkastjes

Als vrouw hebben we veel (vaak teveel, maar we kunnen gewoon niks missen) ditjes en datjes in onze slaapkamer. Vooral juwelen kunnen heel wat plaats innemen en als ze geen vaste plaats krijgen, wordt het geheel al snel onoverzichtelijk en slordig. Toch kunnen we op een heel makkelijke manier, heel wat opbergruimte creëren, zonder daarbij extra ruimte in de kamer in te nemen.

In het voorbeeld werd een oud kader van een schilderij en een oud vensterframe ingezet om een trendy juwelenhanger te creëren.

MATERIALEN DIE JE NODIG HEBT (KADER SCHILDERIJ)

-een oude omkadering van een schilderij

-kippengaas

-nietjestang

-draadknipper

STAPPENPLAN

STAP 1

-Meet de doorsnede van het kader

STAP 2

-Knip het kippengaas op maat (maak het ongeveer één centimeter breder dan de binnenzijde van het kader)

STAP 3

-Bevestig het kippengaas aan de achterzijde van het kader met een nietjestang. Zorg ervoor dat het mooi strak zit.

KLAAR!!

Zo makkelijk is het. Hang je favoriete juweeltjes aan het gaas en breng een beetje kleur en speelsheid in de kamer.

Bron: http://www.morningcreativity.com/diy-frame-earring-holder/

Voor het tweede voorbeeld pakken we het iets groter aan.

HET VENSTERFRAME WORDT EEN JUWELENHANGER

Als je iemand bent die heel wat juweeltjes hebt en wil je ze liefst allemaal samen hangen, dan kan je gebruik maken van een oud vensterframe, om jouw juwelenhanger te knutselen.

WAT HEB JE NOG MEER NODIG?

-Vensterframe zonder glas

-Nietjestang

-kippengaas of heel fijn gaas

-Piepschuim bord

-Stof of decoratief papier

-Inschroefbare ooghaken

-Oude deurknoppen

-Mod podge

-Kleine nageltjes

-Allerlei haakjes

-Schaar

-Lijmpistool en sticks

-Oude verfborstel

-Hamer

-Boormachine (optioneel)

-soepele strips hout om te kleven

STAPPENPLAN

STAP 1: HET FRAME BEWERKEN

Neem het vensterframe en schuur het geheel mooi op (gebruik hiervoor mond en neusbescherming); als je wilt kan je het een kleurtje geven naar wens. Geef het frame nadien een laagje polyurethaan om het hout te beschermen en te dichten. In geval je eerst glas hebt moeten verwijderen, zorg je er natuurlijk voor dat er geen scherven meer achterblijven. In plaats van het hout te bewerken met polyurethaan, kan je het ook whitewashen na de schuurbeurt. (geeft een meer authentieke look)

STAP 2 HET FRAME OPDELEN

Als het frame goed gedroogd is, kan je gaan beslissen welke delen van het frame je gaat gebruiken voor kleine juweeltjes zoals oorringen (daar ga je het gaas aanbrengen) en welke je voor algemeen nut zult gebruiken (bedenk dat je ook in het piepschuim kleine punaises en dergelijke kunt aanbrengen, om bijvoorbeeld kettingen aan te hangen). Die delen zullen bekleed worden met stof of kleurrijk papier ter decoratie. (je kunt de juwelen even uitleggen op de plaats waar ze moeten komen, om een idee te vormen)

STAP 3 DE DELEN MET PIEPSCHUIM CREËREN

Kleef de stof of het papier op het piepschuim met mod podge. Zorg ervoor dat het mooi strak zit, door de stof of het papier over de hoeken van het piepschuim te trekken. Kleef de achterzijde goed vast. Als je verschillende zulke zones hebt, maak je die eerst. Laat het geheel goed drogen.

STAP 4 DE ANDERE OPENINGEN BEKLEDEN MET GAAS

Neem een stuk karton ter grootte van een opening.

Knip nu het gaas iets groter dan de binnenkant van de opening (zie voorbeeld 1).

Leg het stuk gaas in de vensteropening en hou het goed strak (dat is misschien een werkje voor twee personen, om te vermijden dat je splinters van het hout in je vingers krijgt).

Je kunt soepele strookjes hout gebruiken om het gaas strak te trekken, maar je kan het gaas ook gewoon met een nietjespistool vastzetten aan de achterzijde van het hout.

Als je met strookjes hout werkt, kleef je deze vast op het gaas, om het gaas op die manier vast te zetten, zoniet, niet je elk stuk gaas vast achteraan de betreffende opening. (dit is beduidend de meest makkelijke manier) De houtstrookjes moet je nadien nog vastzetten met kleine nageltjes.

STAP 5 VOEG DE DELEN IN PIEPSCHUIM TOE AAN HET GEHEEL

Als de delen in piepschuim goed droog zijn, kan je ook deze toevoegen in de openingen die je hiervoor hebt voorzien. Kleef ze vast in het frame door middel van lijm uit het lijmpistool en kleef ze extra goed vast in de hoeken van het frame

STAP 6 DE AFWERKING

Als afwerking, ga je nu de haakjes en andere accessoires toevoegen waaraan de juwelen komen te hangen.

De ooghaken kan je normaal gezien gewoon in het hout draaien ( zoniet maak je eerst een kleine opening). De oude deurknoppen bevestig je op dezelfde manier.

Gebruik je creativiteit om diverse ophangmogelijkheden te voorzien.

Het enige wat je nog moet, is een veilig ophangsysteem bevestigen aan de achterzijde van het frame, om het juwelenkastje aan de muur te bevestigen.

 

Tenslotte voor het leuke werk: geef al jouw favoriete juwelen hun plaatsje en je hoeft nooit meer te zoeken naar dat ene juweeltje.

Bron: http://theborrowedabode.com/2011/01/tutorial-window-frame-jewelry-display/

Opmerking plaatsen