Nu de dagen steeds langer worden en we meer en langer buiten leven, is tuinverlichting een belangrijk onderdeel. Er is een hele reeks tuinverlichting beschikbaar, maar de gekende led lichtjes, zijn niet altijd even modebewust. Toch kan je op een eenvoudige manier ook die verlichting hip en trendy maken, of helemaal zelf een tuinverlichting knutselen.

Wat heb je hiervoor nodig?

Heel simpel :

-Plastic flessen (als je meerdere lichtjes wenst te maken) Je kan hiervoor zowel doorzichtige flessen gebruiken, als bijvoorbeeld lege flessen van wasmiddel producten. Neem bij voorkeur rechthoekige flessen met een stevige plastic structuur. Matte flessen geven een zacht en dromerig licht.

-De binnenband van een oude fietsband, of tenminste zes ringen die uit een binnenband geknipt zijn.

-Een bezemsteel (lengte naar wens)

-Een schaar

-Een kleine metaalzaag

-Een theelichtje

Werkwijze :

*Zaag de bodem af van een plastic fles en zaag daarnaast ook een dun schijfje van het bovenste deel van de dop.

*Knip met de schaar vier lange insnijdingen, langs de hoeken van de fles.

*Knip nu de bladvorm uit, door de hoeken van de vier aparte delen af te ronden. (zie foto)

*Draai nu de dop van de fles en verwijder eventueel de binnenste ring (als die aanwezig is) ; gebruik hiervoor het metaalzaagje. De bedoeling is dat de dop onderaan open en vlak wordt.

*Neem nu de binnenband en knip er zes ringen uit.

*Trek de ringen één voor één over het einde van de bezemsteel, op die manier dat ze mekaar overlappen en een gelaagde pakking vormen. Zorg dat je voldoende rubber lagen hebt op het eind, zodat je de open flesdop erover kan duwen en hij goed vastzit. Misschien moet je nog een extra rubberen ring leggen, om er zeker van te zijn dat de dop goed vast blijft zitten.

*Als je dat wenst, kan je de flesdop schilderen in een kleur, als je niet houdt van de plastic kleur. Zorg er wel voor dat je weersbestendige buitenverf gebruikt. Wat je ook kan doen als je liever geen verf gebruikt, is de dop bedekken met nog één of twee rubberen ringen.

*Plaats de flessenhals over het rubberen gedeelte. Steek de bezemsteel in de grond en plaats een theelicht in de fles, in het daarvoor bestemde deel (de open dop in rubber).

*Steek het theelichtje aan en geniet van een sfeervol tuinlicht.

Bron :

http://www.motherearthnews.com/diy/plastic-bottle-garden-lights-zboz1309ztri.aspx

Comments are closed.