Gebruik jij graag en veel kruiden? Blijf je er nieuwe bij kopen? Dan gebeurt het je vast weleens, dat door een slechte ordening, je het juiste kruid niet vind? Mij in elk geval wel…Daarvoor heb je dus ook kruidenrekjes nodig!

Als je niet het geluk hebt, dat je over een ingebouwd kruidenrek in de keuken beschikt, dan staan de kruiden vaak een beetje verwilderd in de keuken uitgestald.

Gelukkig, zijn er tal van leuke opbergmogelijkheden, te koop of zelf te maken. Hier een lijstje, van wat je zoal kan doen, om kruiden een duidelijke en overzichtelijke plaats te geven en zo je keukenkasten proper en ordelijk te houden.

* Opgeruimd en netjes : plastic potjes, waarvan de dekseltjes geverfd zijn met krijtbordverf . Als je de lade open trekt, kan je onmiddellijk lezen waar welk kruid zich bevindt.

* Glazen confituurpotjes, op een schaaltje uitgestald, voorzien van schooletiketjes met naam en toenaam.

* Uiteraard, bestaan er ook speciale kruidenrekjes, maar net zo leuk is het, om een oud vintage bakje op de kop te tikken, het aan de muur te hangen en daarin de potjes met kruiden op te bergen.

* Nog een origineel idee, is de kruiden in een koker op te bergen (waar men bv. pareltjes en dergelijke in bewaart ; in hobbywinkels). Al deze kokertjes samen in een houten bakje, maakt een compact en ordelijk kruidenrek. De naam van de kruiden kan je kwijt op de kurken stop.

* Je kan ook je eigen kruidenrek maken, door metalen bakjes aan de muur te bevestigen en daarin de kruidenpotjes te bewaren

* Mijn absolute favoriet echter, is deze : kies potjes waarin je je kruiden wilt bewaren. Verf de onderkant met magneetverf en hecht ze gewoon op de zijkant van de koelkast ! (zorg er wel voor dat de potjes op zich, niet te zwaar zijn, anders schuiven ze naar beneden )

Origineel, opgeruimd en niet duur !!! (Bron : acultivatednestcom)

 

Comments are closed.