Oude dozen zijn vaak een overbodige luxe als je geen plaats voor ze hebt, maar toch moet je ze vanaf nu niet meer weggooien bij het karton; je kunt namelijk leuke en originele opbergruimte maken uit oude dozen, die je perfect kunt stapelen en die op die manier heel weinig plaats inneemt. Gebruik ze om allerlei ditjes en datjes in onder te brengen, waar je onvoldoende ruimte voor hebt. Je kunt ze zelfs bovenop een kast plaatsen, zo makkelijk verplaatsbaar zijn ze.

MATERIALEN DIE JE NODIG HEBT VOOR DIT PROJECT

-Een aantal stevige schoendozen

-Schaar

-Lijmpistool en warme lijmsticks of een stevige hobbylijm

-Sierlint

 

AAN HET WERK- STAPPENPLAN

STAP 1 DE DOZEN DEMONTEREN

Om op te bouwen moet je soms eerst afbouwen en dat is precies wat we met de dozen gaan doen. Neem twee deksels van de dozen. Plooi de zijkanten open. Knip van elke van de dozen, een lange zijde eraf. Dit worden de zijkanten van je opbergruimte.

Neem nu één van de dozen, plooi de zijkanten open en knip de zijden eraf, waardoor je enkel de bodem overhoudt.

STAP 2 DE OPBERGERS OPNIEUW MONTEREN

Neem je lijmpistool of je hobbylijm en lijm nu de twee deksels zonder zijkant van hierboven vast aan de bodem uit stap 1. (met de zijde waar je de flap vanaf hebt geknipt aan de bodem bevestigd)

Neem nu opnieuw een deksel, vouw de zijkanten open en knip de korte zijden eraf; van de lange zijde knip je de helft eraf. De bodem die overblijft, wordt de achterzijde van je opbergers. (hier in het zwart)

Lijm de achterzijde vast aan de rest van de reeds gemonteerde opberger. Nu zijn de voorzijde en de bovenzijde nog open.

STAP 3 DE OPBERGER DICHTMAKEN

Neem nog een deksel en laat dit compleet. Lijm het deksel omgekeerd bovenop de opberger; nu is je bovenzijde afgesloten.

De overschot van de andere dozen (hetgeen allemaal dozen zonder deksel zijn), kan je nu gewoon bovenop mekaar in de open ruimte schuiven, als lades in je opberger.

STAP 4 DE AFWERKING

Neem nu het sierlint en versier er je lades mee; maak bijvoorbeeld mooie strikken en kleef ze op de lades. Op deze manier zijn de lades ook makkelijk te openen.

Zo zie je maar dat je van een paar simpele dozen, die je normaal gewoon bovenop mekaar zou stapelen, ook een mooiere en betere versie kunt maken, om al je kleine spulletjes op te bergen.

Je kunt, als de dozen geen mooie buitenkant hebben, de dozen ook schilderen in een leuke kleur naar wens.

Bron: http://peachfizzz.blogspot.be/2012/02/diy-make-up-storage.html?m=1

Opmerking plaatsen