Net als de planten in de tuin, hebben ook de vogeltjes met dit warme weer, nood aan een verfrissing. Vogelbadjes maken  is dan de beste optie. Een vogelbadje is heel makkelijk zelf te maken en op die manier kan je er ook jouw persoonlijke toets aan geven.

WAT HEB JE ALLEMAAL NODIG?

-twee grote terra cotta bloempotten van gelijke grootte

-één grote terra cotta schaal met diepe rand

-epoxy lijm

-verf in diverse kleuren indien gewenst en verfborstels

STAPPENPLAN

STAP 1 DE BASIS VOORBEREIDEN

Het is altijd beter om het vogelbadje op een verhoogje te zetten, om te vermijden dat de vogels lastig gevallen worden door overenthousiaste katten. Hier wordt de voet van het vogelbadje gevormd door twee terra cotta bloempotten.

Lijm de open gedeelten van de potten op mekaar en laat dit eerst goed drogen, vooraleer verder te gaan. (respecteer de droogtijden op de verpakking)

 

STAP 2 DE BOVENZIJDE TOEVOEGEN

Bevestig nu het vogelbad zelf, ofwel de terra cotta schaal, bovenop de bovenste terra cotta bloempot en laat opnieuw volledig droog worden.

 

STAP 3 DE AFWERKING

De basis is nu klaar. Je kunt het vogelbad zo in de tuin plaatsen, maar je kunt het ook nog een beetje opvrolijken.

Met de verf die je gekozen hebt, kan je allerlei verftechnieken toepassen en je kunt zelfs een aantal decoratieve steentjes aanbrengen voor de finishing touch.

Nog een leuke manier is het vogelbadje binnenin bedekken met mozaiëksteentjes.

Hoe je de afwerking ook aanpakt, maak er jouw persoonlijk projectje van.

Let er wel op dat de terra cotta schalen en potten goed behandeld zijn tegen doorsijpelend water en plaats het vogelbad op een veilige plaats in de tuin en op oogafstand, want je wilt natuurlijk wel genieten van de wasperikelen van je vogelvriendjes.

Bron: https://www.aboutamom.com/diy-garden-bird-bath-project/

Opmerking plaatsen

Close