Geometrie is nog steeds aanwezig in het interieur, zij het iets minder opvallend. Waar we een tijdje terug de volledige muur in geometrische patronen schilderden, beperken we het nu tot wanddecoraties en decoratieve accessoires. Maar dat het zo makkelijk was, om zelf je eigen kleurrijke wanddecoratie te creëren, wisten we niet.

In het onderstaande project, werd een muurdecoratie gemaakt, met behulp van kleurrijke driehoeken, waarmee een geometrisch patroon gevormd werd.

 

MATERIALEN DIE JE NODIG HEBT VOOR DIT PROJECT

-Gekleurd papier of wat je ook kunt doen, is een groot papier schilderen in verschillende kleuren, in abstracte vorm; hoe de kleuren op het papier komen, maakt in dit geval niet uit; op die manier krijg je een heel apart en origineel resultaat.

-Schaar

-Wit canvas

-Witte acrylverf

-Potlood

-Mod podge

AAN HET WERK- STAPPENPLAN

Je kunt in plaats van verschillende kleuren, ook werken met bepaalde kleuren, die beter passen in je interieur, maar dat bepaal je helemaal zelf natuurlijk. Wees creatief hierin.

STAP 1 HET CANVAS SCHILDEREN

Het eerste werkje dat je kunt doen, is het schilderen van het canvas. Geef het een witte laag verf (één of twee) en laat het goed uitdrogen vooraleer je verder gaat.

 

STAP 2 DE DRIEHOEKEN CREËREN EN KNIPPEN

Terwijl het canvas droogt, kan je beginnen aan de driehoeken.

Teken een sjabloon van een driehoek uit op papier of print een patroontje af.

Knip dit patroontje uit en teken het over op de achterzijde van het gekleurde papier; je kunt het blad helemaal vullen met je patroontje.

Knip nadien de driehoekjes uit.

 

STAP 3 HET PATROON UITLEGGEN

Het beste werkt het, als je op voorhand je grote patroon uitlegt, naast het canvas (of erop, is nog beter). Op die manier krijg je toch een mooi beeld van hoe het eindresultaat eruit zal zien op het canvas en is er minder ruimte voor vergissing.

 

STAP 4 DE DRIEHOEKEN KLEVEN

Kleef met hobbylijm elk stukje vast op het canvas. Bedoeling is dat je tussen elk driehoekje een kleine witte ruimte laat; dat hoeft niet overal evenveel te zijn, maar het is wel leuk als je hier een beetje rekening mee houdt, voor het eindresultaat.

Om af te werken, bedek je het geheel met mod podge, om er zeker van te zijn dat je stukjes blijven kleven en het geeft het geheel een mooie afgewerkte finish.

 

KLAAR!!

Makkelijk toch!

Bron: http://katebullen.blogspot.be/2012/04/ive-been-living-in-my-apartment-since.html

Opmerking plaatsen

Close