De lente vraagt om frisse kleuren en geuren; de natuur herleeft en dat zullen we geweten hebben. Prachtige bloemen en planten schieten de grond uit om ons te verblijden met hun felle tinten. De lente zet dan ook aan tot creatief bezig zijn en nieuwe dingen creëren.

De volgende kleurrijke windvangers zijn perfect om de lente te verwelkomen en omdat maart en april vaak winderig zijn, komen ze goed van pas; en natuurlijk is het gewoon leuk als je het windspel gadeslaat vanop je terras.

MATERIALEN DIE JE NODIG HEBT VOOR DIT PROJECT

-Een kleurrijke bloempot

-Glazen schelpjes (in hobbywinkels)

-Ijzerdraadje

-Koord

-Ijzeren plaatje rond, met opening in het midden

-Nylondraad

-Tang

-Boormachine

AAN HET WERK- STAPPENPLAN

STAP 1 DE BASIS VOORBEREIDEN

Neem de pot en plaats hem op een stevige ondergrond.

Boor in het midden van de bodem van de pot twee gaten, op gelijke afstand van het middelpunt. Doe dit voorzichtig om te vermijden dat de pot breekt.

STAP 2 HET OPHANGSYSTEEM BEVESTIGEN

Neem het ronde ijzeren plaatje en het koord.

Knoop 4 touwen samen rond de basis van het plaatje en leidt vervolgens twee touwen doorheen elke opening van de pot; als dit niet zo goed lukt, neem je een paperclip, wikkel je het touwtje eromheen en duw je de paperclip plat; op die manier kan je het touw makkelijk doorheen de opening wringen.

Het plaatje zorgt ervoor dat de touwen niet los kunnen komen en voorziet de windvanger van een stevige basis.

STAP 3 DE CIRKEL VAN IJZERDRAAD MAKEN

Om straks al je schelpjes te bevestigen, heb je een hoepelvorm nodig; neem twee stukjes ijzerdraad en wikkel ze met behulp van de tang over en rond elkaar heen; knip de uiteinden af.

Knoop nu verdeeld over de cirkel, elk touwtje (4 stuks) vast aan de kring. Zorg ervoor dat de touwtjes strak gespannen zijn, vooraleer je ze vastknoopt.

STAP 4 DE WINDVANGERS BEVESTIGEN

Neem een stuk nylondraad en schuif een glazen schelpje (die zijn meestal voorzien van een klein gaatje) eroverheen; knoop dit vast op de uiterste lengte die jij wilt. Knoop nu nog verschillende schelpjes op gelijke afstand van mekaar vast aan het nylon touw en leg een stevige knoop op het eind. Maak zo verschillende slierten met schelpjes.

STAP 5 HET GEHEEL MONTEREN

Knoop nu alle slingers met schelpjes vast aan de hoepelvorm in de pot. Zorg ervoor dat je verschillende lengtes hebt, voor een gevulder en speelser effect.

Als je wilt kun je tussen de schelpjes nog kraaltjes bevestigen en je kan deze windvanger maken met andere materialen, aan jou de keuze.

Geef je windvanger een mooi plaatsje in de tuin of op het terras.

Bron: http://www.myhomemystyle.com/enotes/2012/04/27/create-your-own-colorful-wind-chimes/

Opmerking plaatsen

Close