De herfst is in het land en je kan er niet meer omheen dat de bladeren reeds van de bomen vallen en veranderen in mooie bruine herfstbladeren. En het is ook altijd leuk om de herfst in jouw woning te brengen met wat decoratiestukjes, zeker als je zelf gemaakt hebt.

Wij hebben onderstaand project gevonden om een herfst bladeren boeket te maken. Ook een enorm leuk idee om in de herfstvakantie met de kinderen te maken.

Benodigdheden

  • 10 kleurrijke esdoorn bladeren per bloem in verschillende formaten ( ze moeten droog zijn en vers gevallen, anders zijn ze niet plooibaar)
  • Korte takken
  • Schaar
  • Bloemistentape

Werkwijze

1. Gebruik een van de kleinere bladeren om de kleurrijke kant naar beneden te plaatsen en de punten naar binnen te vouwen. Begin het blad van één kant te rollen.

2.  Neem een tweede blad en plooi de middelste punt naar beneden. Plaats dan het eerst geplooide blad in het midden van dit blad, plooi de zijkanten van het tweede blad  en wikkel beide zijden rond de eerste “knop”.
3.  Ga verder met het toevoegen van de bladeren, dit de bloem al draaiende om zo een gelijkmatige grootte te krijgen. draai de bloem als je gaat om een gelijkmatige maat te krijgen. Werk met de kleinere bladeren in het midden en de grotere naar de buitenkant. Als je draait, helpt het ook om de bloembladen te laten instoppen, zodat deze niet ontrafelen.
4.  Wanneer je alle bladeren hebt gebruikt en de bladeren de gewenste grootte hebben, knijp de bladstelen dan stevig bij elkaar en begin met bloemistentape in te pakken. Knip de steeleinden af  met een schaar.
5. Als u ten slotte een ‘langere steel’ wilt, gebruikt u een stok en bevestigt u deze aan de bloem door deze in te wikkelen met een beetje meer bloemistentape.
Klaar!

Bron: http://www.designsponge.com/2011/10/diy-project-autumn-leaf-bouquet.html

Opmerking plaatsen