Nu we het zwembad zomerklaar gemaakt hebben, kunnen we beginnen aan de inrichting van ons poolhouse en de organisatie van het eerste pool feestje.

Dat je geen groot budget nodig hebt, om enkele handige hulpmiddelen te maken aan en rond het zwembad, bewijzen volgende simpele doe-het-zelf projectjes, die jouw zomer aan het zwembad onvergetelijk zullen maken.

We beginnen bij het begin: waar hang en leg ik mijn handdoeken en de zwembadspeeltjes?

PROJECT 1 HANDIGE OPBERGRUIMTE CREËREN

MATERIALEN DIE JE NODIG HEBT

-een stevige pallet

-een oude deur

-nagels en schroeven

-een boormachine

 

AAN HET WERK- STAPPENPLAN

STAP 1 DE MATERIALEN VOORBEREIDEN

Zowel het pallet als de oude deur kunnen nog nagels en dergelijken bevatten van een vorig gebruik. Zorg ervoor dat je alles verwijdert wat enigszins verwondingen kan opleveren.

Schuur nadien beide materialen goed op, om scherpe kanten te effenen en splinters te voorkomen.

Voor buitengebruik kan je best een beschermende houtbeits gebruiken, die waterafstotend werkt, vooral wanneer ze dichtbij het zwembad geplaatst worden.

 

STAP 2 BEVESTIGINSPUNTEN UITKIEZEN

De tweede stap is eigenlijk reeds de beslissende stap, waar je zowel op de deur als op het pallet verschillende bevestigingspunten gaat bepalen, waar je bijvoorbeeld handdoeken, zwemgerief en dergelijken gaat hangen.

Dit doe je door middel van lange nagels of schroeven met een haakje; je kan ook wandhaken bevestigen, om het allemaal wat afgewerkter te maken; kortom kies wat voor jou leuk is om al je hebbedingen aan te hangen. (deurknoppen staan ook heel leuk)

Het pallet heeft nog zoveel meer nuttige opbergmogelijkheden, want zowel aan als tussen de verschillende houtlatten, kan je heel wat gerief kwijt. (zie foto)

Werk het geheel af met wat kleurrijke accessoires en je feestje kan beginnen!

Simpel en nuttig!!

Bron: https://www.funkyjunkinteriors.net/2011/07/pretty-poolside-pallets.html

PROJECT 2 PLASTIC TUINSTOELEN WORDEN HANDIGE POOL ZITJES

Die eerste duik in het zwembad, zal weer aanvoelen als thuiskomen en dan wil je graag langer genieten van dit moment, door gezellig met je voeten in het water te zitten. Jammer genoeg is de zijkant van het zwembad niet altijd de meest comfortabele plaats om te vertoeven, dus moet je een manier vinden om het nuttige aan het aangename te koppelen.

En dat kan. In het onderstaande projectje, werden oude plastic tuinstoelen verwerkt tot handige pool zitjes. En dit op de meest makkelijke manier mogelijk.

Benodigheden

Het enige wat je hiervoor nodig hebt, zijn oude tuinstoelen (type kuipje) en watervaste verf voor kunststof (best ook een primer als basislaag); beschermende vernis

Werkwijze 

Voor dit project heb je geen echt stappenplan nodig, omdat het zo simpel is.

Je zaagt gewoon de poten onder de stoelen uit (zo kort mogelijk bij de zitting), je zet een primer op de stoelen, laat drogen en geeft één of meer toplagen met de verf; afwerken met een beschermende vernis ét voilà:

De leukste pool zitjes om heel makkelijk met je voeten in het water te bengelen, zonder stijve bilspieren te krijgen.

Bron: https://www.hometalk.com/7272131/pool-chairs?

PROJECT 3 EIGEN DRIJVENDE KAARSJES

Wil je graag een beetje sfeer brengen aan en in het zwembad?

Dan maak je toch gewoon je eigen drijvende kaarsjes?

BENODIGDHEDEN

-LED-theelichtjes met een batterijtje

-plastic verpakking

-een haarelastiekje

-schaar

-mousse zwembadcilinders (speelgoed)

STAPPENPLAN

STAP 1 DE KAARSEN INPAKKEN

Pak de onderzijde van de theelichtjes in met plastic en zet dit vast met het elastiekje; dit om te vermijden dat er water in het batterijvak loopt. Knip het teveel aan plastic af.

STAP 2 DE KAARSJES VORMEN

Wring het theelicht in de opening in het midden van de zwembuis; de mousse zal zich vastzetten rond het theelicht. (misschien handiger met zijn twee)

Klaar! De theelichtjes zullen nu gewoon drijven op het water; heel gezellig als je ’s avonds je zwembad wilt oplichten met kaarsjes.

Maar je kan ze ook gebruiken in een grote bowl met water en er je terras mee oplichten.

Bron: https://www.createcraftlove.com/pool-noodle-luminaries/

Opmerking plaatsen

Close