De meeste mensen bereiden met oudjaar graag een feestmaal voor hun gasten. Dit feestmaal voorbereiden vraagt veel tijd en het bereiden ervan, zorgt vaak voor de nodige stress omdat er zoveel kleine taken samenkomen, dat het lijkt alsof we door de bomen het bos niet meer zien en alles in het honderd lijkt te lopen.

Op zo’n momenten zijn we gebaat bij hulp, veel hulp. En daar zorgen de volgende handige keukenhulpjes voor. Zij maken het werk makkelijker, waardoor je tijd overhebt om rustig een glaasje te drinken met je gasten in plaats van te stressen in de keuken.

Omdat we voor meerdere mensen koken en de recepten vaak gelijke porties en partjes vragen, zijn de volgende assistenten een slimme aanwinst:

* De eiersnijder

Dit handige instrument moet je gewoon hebben als je bij de salade je hardgekookte eitjes in gelijke plakjes wilt verdelen. Gewoon het eitje in het vormpje leggen, het mesje eroverheen en klaar! Mooie gelijke eierpartjes.

eiersnijder

*De champignonsnijder werkt op dezelfde manier en bezorgt je mooie gelijke champignonreepjes voor het voorgerecht.

Nog meer handige verdeeltrucs?

*Wat dacht je van de uienkam voor perfecte uienringen, de appelverdeler, of de meloenbolletjesschepper?

Deze kleine slimmeriken zorgen ervoor dat je bergen tijd uitspaart bij de bereiding van het feestmaal.

In de keuken zijn we vooral bezig met hakken, klutsen, snijden enzovoort, maar al die kleine voorbereidende klusjes vragen veel tijd. Welke handige hulpjes kunnen die tijd verkorten en het werk leuker maken?

*De eierklutser

Dit praktische apparaatje dient enkel en alleen om eitjes lekker los te kloppen voor een luchtig dessert. Maar ook de garde met balletje, klopt je eitjes tot een heerlijk schuimende massa.

eierklutser

*De ei-pocheerder bespaart je verbrande vingers of gesukkel met lepels. Het houdt het eitje mooi op zijn plaats, terwijl het rustig kan pocheren.

Nog meer leuke ei-hulpjes:

*De eierring, voor het perfect ronde spiegeleitje en de eierscheider, die het mogelijk maakt dooier en eiwit te scheiden zonder morsen en geknoei.

eierring

Nog zo’n vervelend en tijdrovend werkje is het ontpitten van fruit of het weghalen van schillen en steeltjes. Vooral als het snel moet gaan en je behoorlijk wat stuks moet doen, is een beetje hulp altijd welkom.

*De aardbei-ontkroner is een handig instrument, dat de aardbei in geen tijd van het kroontje ontdoet en dit zonder de aardbei zelf te beschadigen.

aardbei-onkroner

*De citruspeller zorgt ervoor dat je net genoeg schil verwijdert om een mooie egale vrucht over te houden en de zesteur of citroenschilrasp geeft je de perfecte zeste van citrusfruit en je kan er zelfs decoratieve tekeningen mee maken om je dessertbuffet nog mooier te maken.

citruspeller

En wat met de pitjes?

*Niks zo vervelend als een hele bak kersen of pruimen ontpitten, terwijl je nog zoveel andere, veel belangrijkere zaken te doen hebt. Maar dat klusje wordt nu een fluitje van een cent met de handige kersen- en pruimen ontpitter. En je kan het ook gebruiken om olijven te ontpitten.

kersenontpitter

*Nog een handig ding om lekker smeuïge puree te krijgen is de pureeknijper. De knijper perst allerlei gegaarde aardappel- en groentensoorten tot een fijne puree zonder al die vervelende stukjes.

pureeknijper

*Werk je graag met verse kruiden? Maar krijg je ze nooit zo mooi fijn als die sterrenchefs? Dat is nu verleden tijd. Met het halve maanmes of mezzaluna, kan je eenvoudig een grote hoeveelheid kruiden verwerken.

Een lekkere koffie achteraf?

Gebruik dan de melkschuimer om de perfecte cappuccino te bereiden. Geen vermoeiend opklopwerk meer met dit handige apparaatje dat met een rustige beweging een schuimig resultaat geeft.

Zo zie je maar dat je met de kleinste keukenhulpjes het beste resultaat krijgt en daardoor heel wat tijd bespaart; tijd die je kan spenderen in het gezelschap van je gasten.

Nog meer handige keukenhulpen vinden?

http://www.dille-kamille.be/nl/content/1786/keukenhulpjes-in-de-praktijk

Comments are closed.