Zoals jullie konden lezen in het vorige artikel, zijn diverse planten geschikt voor gebruik in de badkamer. Ook de luchtplantjes die geheel onafhankelijk kunnen leven zonder grond en bevestiging, zijn een mooie opvulling voor de badkamerdecoratie.

Het volgende projectje is ideaal voor een badkamerdecoratie, waar de luchtplanten decoratie verbonden worden met een speciaal schelpje dat doet denken aan het lichaam van de kwal, een echte waterbewoner. Samen staan ze dus heel mooi in een badkameromgeving.

MATERIALEN DIE JE NODIG HEBT VOOR DIT PROJECTJE

-ronde schelpen in kwalvorm, ook wel de egelschelp en in het Engels Urchin shell genoemd (in een schelpenwinkel of misschien zelfs in een hobbywinkel en zelfs via internet te verkrijgen)

-levende luchtplantjes

-koord om te hangen

-voeding voor luchtplanten

-schaar

AAN HET WERK- STAPPENPLAN

STAP 1 DE MATERIALEN VERZAMELEN

Het bijeen brengen van de materialen kan een kleine zoektocht worden, maar als je de schelpen niet vindt in de handel, kan je ze vast en zeker bestellen via internet. Het project komt het mooist tot zijn recht met de juiste schelpen, dus het is de tocht waard. (de schelpen hebben een opening bovenaan, hetgeen het heel makkelijk maakt om er een touw doorheen te rijgen)

Kies daarbij een aantal leuke luchtplanten met een vorm die je aanspreekt.

STAP 2 HET TOUW AFMETEN

Afhankelijk van waar je de plantjes gaat hangen, kan je het touw op maat knippen; misschien wil je de planten apart hangen, of samen bundelen in een groepje van drie (in diverse lengtes); ga even op zoek naar een geschikt design voor jouw ruimte, waar de plantjes het mooist tot hun recht zullen komen.

STAP 3 SCHELP EN PLANT VASTMAKEN

Rijg het koord in een lus-vorm doorheen de opening van de schelp. Schuif daarna de lus rond het luchtplantje en trek de lus aan; op die manier zitten schelp en plantje vast, maar kan je ze nog wel makkelijk verwijderen. Omdat het plantje zeer licht is, zal het niet uit de lus zakken.

Draai de plant met schelp om en hang ze ondersteboven aan het koord op; nu lijkt het geheel op een kwal met tentakels; makkelijk en grappig.

Zorg ervoor dat je plantje niet uitdroogt (in de badkamer zal het plantje profiteren van het vocht in de lucht, maar toch af en toe nog wat water vernevelen op de plant zelf, houdt de plant gezond)

KLAAR!

Bron: https://diyprojects.com/make-jellyfish-air-plants-diy/

Opmerking plaatsen