Krijg jij met oudjaar ook familie of vrienden op bezoek en wil je op de laatste dag van het jaar, het feest extra gezellig aankleden? Dan zijn gepersonaliseerde decoraties altijd een schot in de roos.

Het is een niet mis te verstane boodschap voor je gasten dat ze welkom zijn en je hun aanwezigheid belangrijk vindt. Klinkt een beetje melig misschien, maar hé we zijn dan ook in de meligste periode van het jaar, dus het is toegestaan.

We vonden voor jullie een leuk en origineel ideetje om je huiskamer feestelijk te decoreren en dat bij je gasten gegarandeerd een wow-effect zal teweegbrengen: de gepersonaliseerde lampionnen slinger.

lampionnen slinger

Wat heb je allemaal nodig om zelf zo’n slinger te maken?

 • Papieren lampionnen
 • Foto’s
 • Printer
 • Kopieerpapier
 • Potlood
 • Gel medium
 • Kwast
 • Tape
 • Mesje
 • Snijmat of stevige onderlegger
 • Led-lampjes (2 of 3 per lampion)

Werkwijze:

STAP 1:

Bepaal de grootte van de afbeelding die je wilt weergeven op de lampion en meet het oppervlak dat je wilt bedekken. (op die manier weet je hoeveel maal je de foto’s moet uitvergroten)

STAP 2:

Pas de foto in het juiste formaat aan en print de afbeelding uit op kopieerpapier of fotopapier. (of laat dit doen in een kopiecentrum). Let op: Fotopapier zorgt voor een meer gedempt licht. De betere optie is dus kopieerpapier.

STAP 3:

Maak nu ovale verticale insnijdingen op de afbeelding. (Dit is noodzakelijk om de foto in de juiste verhouding rond de lampion te krijgen.) Tip: Maak gebruik van een vorm die je op de afbeelding legt. Op die manier heb je mooie gelijke insnijdingen (zie foto)

Je kan in plaats van ovale insnijdingen, de sleuven ook in rechte verticale lijnen snijden. Dit resulteert in een overlapping van de uiteinden van de foto, wat een leuk effect creëert met de verlichting aan.

STAP 4:

Plak de tape horizontaal over het midden van de lampion. Smeer de achterkant van de foto in met gel lijm. (Verkrijgbaar bij de hobbywinkel) Wikkel de hoeken van de foto om de rand naar de binnenkant van de lantaarn, eventueel met wat extra lijm, voor een betere hechting.

STAP 5:

Herhaal dit met elk deel van de foto. De fotostukken overlappen elkaar enigszins om een juist beeld te krijgen. Het is best om verticaal, van boven naar beneden te werken.

STAP 6:

Deze stap is optioneel, maar is aan te raden voor een mooi en afgewerkt beeld.

Smeer met een kwast een dunne laag gel lijm over de gehele foto.

STAP 7:

Laat de lampion enkele uren drogen.

STAP 8:

Bevestig twee of drie led-lampjes aan de binnenkant van elke lampion. Gebruik led-lampjes met een magneetje voor een makkelijke bevestiging. Je kan ook gewoon een kerstslinger gebruiken, waarbij je per lampion enkel lampjes bijeenhoudt binnenin de lampion en zo verder werkt tot elke lampion zijn eigen lichtjes heeft. Op die manier heb je al een echte slinger en heb je ook maar één stopcontact nodig om heel de slinger op te lichten.

Herhaal bovenstaande stappen voor al je lampions, tot ze allemaal hun eigen persoonlijke foto hebben.

STAP 9:

Zorg als afwerking nog voor een feestelijk lint om de lampionnen te verbinden.

Een leuk idee is het om na het feest aan ieder zijn lampion mee te geven als herinnering aan de avond.

Met dank aan de makers van dit originele projectje:

http://www.instylestyling.com/d-i-y/d-i-y-lampion-met-persoonlijke-fotos/

Comments are closed.