Nu de Sint al lang weer  vertrokken is, kijken we met zijn allen uit naar Kerst en wat de kerstman dit jaar zal brengen uit het hoge Noorden.

Voor kinderen is het een leuk idee om een eigen kerstsok te hebben, waar de kerstman een geschenkje in kan deponeren. Maar daarnaast is het ook gewoon een originele manier, om de schoorsteenmantel extra feestelijk aan te kleden voor de kerstperiode.

We tonen jullie hieronder een stappenplan, voor gepersonaliseerde kerstsokken. Uiteraard kan je de lay out helemaal aanpassen naar eigen smaak.

Wat hebben we hiervoor nodig?

-Vilt (wit of een andere kleur, aangepast aan de kleuren in je interieur)

-Patroon voor de sok zelf en patroontjes voor de decoraties (hier werden letters en typische kerstornamenten gebruikt)

-Schaar

-Naald en draad of naaimachine

-Sierlint

-lijmpistool en lijmsticks

-Printpapier en printer

-Speldjes

Aan het werk :

*Als je de juiste patronen gevonden hebt via het web, print je ze uit op papier. (voor de sok zelf, kan je ook je licht opsteken in een hobbyshop, die rond deze periode vaak ook kerstpatronen hebben).

*Knip de patronen uit en leg ze open op je werkvlak.

*Leg het patroon van de sok op de vilt die je hebt aangeschaft voor de basis.(hier werd wit en lichtblauw gebruikt). Knip uit.

*Knip ook twee losse stukken vilt, die iets breder zijn dan de sok. Dat worden de boorden van de kerstsok. Leg die nog even apart.

*Knip nu ook alle losse decoraties die je wilt gebruiken om de sok te versieren, uit en leg ze opzij.

*leg de twee helften van de kerstsok op mekaar en zet ze vast met speldjes rondom. (steek de speldjes ongeveer 1 cm van de zijkant, dan kan je er mooi rond naaien).

*Naai of stik de twee helften aan mekaar.

*Draai de vorm binnenstebuiten en strijk mooi plat.

*Neem nu het stuk vilt voor de boorden en vouw het dubbel. Naai de bovenkant dicht, zodat je een cilindervorm krijgt. Draai de stof binnenstebuiten en strijk mooi glad.

*Naai nu een lint (om op te hangen) aan de top van de boord (zie foto). Leg de andere helft van de boord bovenop de eerste helft en vouw het lint ertussen.

*Naai nu het uiteinde van de boord dicht, zodat het lint vastzit aan de binnenkant. Draai nu de stof opnieuw om en je sierlint zit mooi op zijn plaats. (zie foto). Naai nu ook het andere uiteinde dicht.

*Schuif de boord over de kerstsok en naai of kleef de boord aan de kerstsok vast. (zorg ervoor dat voor elke sok, het lint langs dezelfde kant zit, als je ze naast elkaar ophangt).

*Naai of kleef (gaat sneller) tenslotte de decoraties op de kerstsok en laat alles goed drogen.

Geef ze een mooi plaatsje aan de schoorsteenmantel. KLAAR !!! laat nu de Kerstman maar komen!

Bron : https://s3-us-west-2.amazonaws.com/lia-griffith-media/wp-content/uploads/2014/12/MonogramStockingTutorial.jpg

call2action_post_mag

Download hier

Opmerking plaatsen