Het huisnummer aan een woning is vaak het eerste waar je op let als je nog niet bekend bent met de inwoners. Hoe je je huisnummer voorstelt, is dan ook belangrijk om die eerste indruk te geven.

Kies je voor een eerder klassiek design of durf je alles uit de kast halen en gaan voor een moderne en fris zomerse uitstraling?

Het volgende voorbeeld toont dat je uit allerlei materialen en met de nodige creatieve fantasie, een heel leuke en originele aanblik kunt creëren.

Wat heb je allemaal nodig voor dit projectje?

-Huisnummer in metaal

-Kunstgras (een klein stukje is voldoende, net genoeg om als achtergrond te dienen)

-Houten plankjes om een bakje te maken, groot genoeg om je cijfers in te passen. Je kan uiteraard ook een voorgemonteerd bakje aanschaffen, maar het is gewoon leuker om dit zelf te doen.

-Houtschroeven en lijm (bij voorkeur watervast)

-Verf voor buitengebruik

-Stevige lijm voor diverse oppervlakken

-Zaagmachine of laat de plankjes op maat zagen in de houthandel

-Boormachine

-Ophangsysteem

Werkwijze:

*Leg de houten planken in een opstelling bij mekaar en pas de cijfers erin, om te bepalen hoe groot de plankjes moeten zijn.

*Zaag (of laat dit doen) de plankjes op maat, om je bakje te maken. Schuur de stukken mooi op om scherpe randjes te verwijderen.

*Monteer je bakje door de planken te lijmen en aan de hoeken vast te zetten met extra schroeven of nageltjes en bevestig het geheel op de achterwand van het bakje.

*Vul de openingen van de nagels of schroeven op met houtvuller voor een mooie afwerking. Als het geheel gedroogd is, schuur je het mooi glad.

*Kies een kleur die je bevalt en schilder het bakje in twee tot drie lagen naar wens. Laat goed drogen.

*Knip het stuk kunstgras op de juiste maat.

*Strijk een deel lijm open op de achterwand van het bakje en plaats het kunstgras in het bakje. Laat opnieuw drogen.

*Leg je cijfers op het gras en boor in overeenstemming met de gaatjes in de cijfers, een opening in de achterkant van de box. Kies schroeven die net iets minder lang zijn dan de lengte van het gras; op die manier lijkt het alsof de cijfers in het gras genesteld zijn.

*Hang de cijfers op de juiste plaats aan de schroefjes.

*Gebruik een ophangsysteem om je huisnummerbakje op te hangen.

 

Geniet en laat ook je gasten meegenieten van jouw persoonlijke en unieke huisnummervermelding.

 

Bron: http://abeautifulmess.com/2014/09/modern-house-number-diy.html

Opmerking plaatsen