MATERIALEN DIE NODIG ZIJN OM DIT PROJECT TE REALISEREN

-Oude autobanden (hoeveel is afhankelijk van de hoogte die je wilt bereiken)

-Interieurverf in sprayvorm (kleuren naar wens)

-Een Mdf plank, die je op maat van de autoband laat zagen; neem een plank die toch een beetje dikte heeft, omdat het eindproduct niet enkel als opbergruimte, maar ook als zitplaats gebruikt zal worden. Ben je zelf handig genoeg? Dan kan je dit klusje zelf doen, door middel van een figuurzaag.

-Lijmpistool en lijmsticks

-Vulling in polyester

-Nietjespistool

-Verschillende kleuren stof (neem een stof die makkelijk te onderhouden is)

-Bootstof

-Interieur vernis doorzichtig

extra opbergruimte voor de speelkamer

AAN HET WERK

STAP 1: DE BANDEN SCHOONMAKEN

Afhankelijk van waar de banden komen, is het aangewezen om ze in eerste instantie een stevige poetsbeurt te geven, om alle vuil te verwijderen, vooraleer je ermee aan de slag gaat. Gebruik hiervoor een ontvettend product en /of bleekmiddel. Maak ook de binnenzijde goed proper, omdat je daar toch de spullen van de kinderen (of van jezelf) gaat bewaren.

STAP 2: DE BANDEN DROGEN

Vooraleer je verder gaat, laat je de banden helemaal droog worden. Geef dit voldoende tijd, om er zeker van te zijn, dat alle vocht (ook uit de kleinste hoekjes) is opgedroogd.

STAP 3

Als de banden goed gedroogd zijn, geef je ze met de verfspray een laagje kleur. Doe dit werkje in diverse dunne laagjes, tot je de gewenste kleurdekking bereikt hebt. Laat tussen elke laag ongeveer een uurtje droogtijd. (langer als de buitentemperatuur lager is) Sprayen doe je best buiten of in een goed geventileerde ruimte. (gebruik hierbij een beschermend maskertje)

STAP 4: VERNISSEN

Om ervoor te zorgen dat de verf niet gaat afbladderen als je de banden gebruikt, geef je ter afwerking en bescherming, nog twee lagen vernis; ook hier geldt: een aantal uur droogtijd tussen de verschillende lagen.

STAP 5: HET ZITGEDEELTE MAKEN

Neem het ronde stuk Mdf hout. Schuur de randen goed op, om te vermijden dat het later de stof scheurt.

Leg een stuk vulling op de plaat en knip de vulling op maat van de plaat; neem voldoende vulling om een zacht zitgedeelte te maken. Lijm de vulling op de plaat vast.

Drapeer de stof over het geheel heen en draai het deksel om. Niet de stof aan de onderzijde van de plaat, op verschillende plaatsen vast en knip het overschot aan stof weg. Zorg ervoor dat je de stof mooi strak aantrekt (doe dit werkje eventueel met twee)

KLAAR!!

Je kan nu het deksel gewoon op de basis leggen, nadat je de ruimte binnenin gevuld hebt, met allerlei kleine los slingerende voorwerpen.

Wil je je opbergruimte groter maken, dan lijm je gewoon twee banden of meer bovenop mekaar.

Je kan ook een handig tafeltje maken, door de ronde topplaat iets groter te maken dan de band en als je echt uit de bol wilt gaan, leg je er bovenaan een stevige glazen plaat overheen. Sowieso heb je altijd een handig opbergmeubel met meerdere praktische functies.

Bron: https://grillo-designs.com/kids-tyre-seating/

Opmerking plaatsen

Close