Voor de stoere mannen, deze leuke tuintafel voor de mancave.

Tuintafels bestaan er in allerlei soorten en maten, maar een tuintafel met bar? Dat vonden we best een leuk idee. Het idee dat je niet steeds over en weer hoeft te lopen om de gasten van drank te voorzien, leek ons best interessant op een zwoele zomeravond. En natuurlijk hoeft ze niet enkel voorzien te zijn van bier…er is zelfs plaats voor een lekker gekoeld wijntje of een frisse cava, voor de dames onder ons.

In het voorbeeld werd de tafel vanaf nul gemonteerd, maar het is best mogelijk om een simpele tuintafel te kopen en deze dan verder af te werken zoals in het voorbeeld, waarbij je twee uitsparingen voorziet voor de koelers.

In elk geval heb je enkele basismaterialen nodig:

-houten planken om zowel de omkadering van de koelers te maken en nog meer planken als je de tafel helemaal wenst op te bouwen. (zie link onderaan voor het juiste aantal en afmetingen)

-plantenbakken (rechthoekige plastic of kunststof bakken)

-tuinbeits (als je de tafel een kleurtje wilt geven) en lak om de tafel te beschermen tegen de weerelementen.

-schroeven

-schuurpapier

-tafel- en cirkelzaag

(voor de andere materialen zie link onderaan)

Kies je ervoor om de tafel vanaf nul te bouwen, dan begin je bij de plantenbakken en bouw je als het ware de tafel rond de bakken heen. Zo niet, dan zal je de afmetingen moeten aanpassen aan de bestaande tafel.

Basis is, dat er een lijst gebouwd wordt, waarop de rand van de plantenbak kan blijven rusten. Twee lange latten voor de lange kant en kortere voor de zijkanten van de bakken.

Zorg er zeker voor dat de bak in de in elkaar geschroefde lijst blijft hangen. (en dat het stevig genoeg is, want er komt toch een behoorlijk gewicht in te hangen)

Daarna moet je twee frames bouwen die onder de plantenbakken komen en de lijsten ondersteunen.

Nadat je deze basis voor je biertafel klaar hebt, kun je pas met het tafelblad beginnen. Ook dat wordt een soort lijst met twee lange planken in de lengte, en korte aan weerskanten. Deze lijst vul je verder in met planken aan de binnenzijde en een plank overdwars, zodat je twee openingen in het midden van het blad overhoudt. Hieronder komen natuurlijk de frames met de plantenbakken. Dan is het nog een kwestie van het monteren van een paar stevige poten en afbeitsen.

**Maar zoals gezegd, kan je ook twee uitsparingen maken in een bestaande tafel, ter grootte van de plantenbakken. De lijsten met de plantenbakken worden dan onderaan de tafel gemonteerd.

Met dank voor het artikel:

https://mancave.conrad.nl/real-american-style-de-tuintafel-met-bierkoeling/

De uitgebreide stap voor stap werkwijze en bijhorende foto’s, vind je op volgende link:

http://www.remodelaholic.com/build-patio-table-ice-boxes/

Veel succes!!

Comments are closed.