Misschien ben je helemaal geen plantenliefhebber en heb je totaal geen groene vingers, maar wil je toch een klein beetje kleur in huis, zonder het onderhoud? Dan is het volgende projectje iets voor jou: Een cactustuin. Bloemen en planten uit papier geven hetzelfde effect als echte planten (vanop een afstandje toch) en vragen totaal geen onderhoud; ideaal voor de druk werkende medemens.

MATERIALEN DIE JE NODIG HEBT VOOR DIT KNUTSELPROJECT

-Gekleurd papier in diverse kleuren

-Schaar

-Patronen van planten en cactussen om uit te printen

-Nietjesmachine

-Lege blikjes als plantenhoudertjes

-Droge rijst

-Acrylverf verschillende kleuren

-Lijmpistool en lijmsticks

-Klein verfborsteltje

 

AAN DE SLAG- STAPPENPLAN

STAP 1 DE PATRONEN ZOEKEN

Ga op het net op zoek naar allerlei beelden en foto’s van cactussen en andere planten die je leuk vindt. Print ze uit en leg ze voor je als voorbeeld om de vormen uit te knippen.

Neem het gekleurd papier en teken de vormen over, in diverse delen, om later terug samen te stellen in je eigen creatie. Knip de verschillende delen uit.

STAP 2 DE PATRONEN KLEUREN

Nu ga je de verschillende delen van de vormen die je uitgeknipt hebt, voorzien van patronen en details.

Wees creatief hierin en volg het voorbeeld van de foto’s van echte cactussen voor inspiratie. Kleur de patronen in gelijkaardige kleuren, om de natuurlijke kleuren zo dicht mogelijk te benaderen. Gebruik hiervoor ook verschillende types verfborstel om zowel grof als fijn te werken en zoveel mogelijk details aan te brengen. Laat goed drogen.

STAP 3 DE DELEN SAMENVOEGEN

Neem het lijmpistool en lijmsticks en stel de cactussen en planten samen; kleef de verschillende onderdelen samen tot één geheel en laat goed drogen.

STAP 4 DE HOUDERS VOOR DE CACTUSSEN

Een makkelijke manier om een plantenhoudertje te creëren, is door middel van blikjes. Lege groenteblikjes bijvoorbeeld kunnen perfect dienen als houdertje. Verwijder eventuele verpakking en maak de blikjes schoon; verf ze in een leuke kleur Of, gebruik echte plantenhoudertjes, naar wens.

Vul de houders met droge rijst; dit zorgt ervoor dat straks de planten en cactussen mooi rechtop blijven staan.

STAP 5 DE CACTUSSEN EN PLANTEN TOEVOEGEN

Als laatste stap voeg je nu je planten en cactussen toe aan de houders. Steek ze in de rijst, die zich helemaal rond de vormen zal zetten. Als je verschillende bladeren erin steekt, begin dan met de middelste eerst en werk zo naar buiten toe, in cirkelvorm.

STAP 6 DE AFWERKING

Als laatste maak je de afwerking op de cactussen (zoals bijvoorbeeld bloemetjes die aan de cactus groeien).

Die maak je heel makkelijk, door een strookje gekleurd papier te nemen en dit harmonicagewijs te vouwen; op het eind plooi je de uiteinden samen en knip je van het bovenste hoekje een driehoekje af.

Lijm de accessoires op de cactus-planten en laat drogen.

Klaar!! Je eigen NO-MAINTENANCE – cactustuintje

Bron: http://thehousethatlarsbuilt.com/2015/04/diy-paper-plants.html/

Opmerking plaatsen

Close