Thee is één van de favoriete drankjes als het op warme dranken op aan komt en wordt dan ook heel vaak gedronken. In de winkel vind je dus heel veel verschillende soorten thee terug van verschillende merken. Je hebt er zelf al waarschijnlijk heel wat uitgeprobeerd of misschien ben je een trouwe theedrinker van 1 soort?

Naast deze zakjes is er ook heel veel keuze aan losse thee. Onlangs heb ik dit zelf ook voor de eerste geproefd en ik moet zeggen dat het vaak lekkerder is dan de zakjes die je koopt.

Maar om deze thee in jouw water te doen heb je natuurlijk wel theezakjes nodig. Ook deze kan je in verschillende vormen en kleuren kopen, maar je kan ze ook gewoon zelf maken!

Benodigdheden:

 • theefilters
 • Een leuk touwtje
 • Een naaimachine
 • Een schaar
 • Dik papier (voor het labeltje)
 • Jouw favoriete losse thee

Aan de slag:

 1. Neem de theefilters . Het aantal bepaal je natuurlijk zelf.
 2. Knip hier de vormen uit die je wilt (tenzij je geen vormen wilt, hoef je dit niet te doen) . Ben je niet zo’n goede tekenaar dan kan je eerst de vormen voortekenen en dan uitknippen of anders knip je ze gewoon direct uit. (Hartjes, wolkjes,…)
 3. Knip de stukjes touw uit (ook weer afhankelijk van het aantal theezakjes dat je wilt maken)
 4. Maak nu de filters aan elkaar vast met de naaimachine. laat vanboven wel een deeltje los, zodat je de thee nog in het zakje kan doen.
 5. Vul het zakje met wat losse thee.
 6. Naai het gevulde zakje dicht samen met het touwtje. Zorg dat het touwtje goed vastzit.

Op Pinterest kan je heel wat theezak houders terugvinden om jouw zakje aan te bevestigen. Maar je kan hier zelf ook creatief mee zijn en zelf een eigen ontwerp maken . Bijvoorbeeld met een plastieken bloemetje of een uitgeknipt hartje van karton,etc.

Opmerking plaatsen