Je baby is nu enkele maanden oud; dan weet je dat hij of zij groeit als kool en dat die eerste babykleertjes alweer te klein zijn. Als je bent zoals de meeste moeders, vindt je het moeilijk om afscheid te nemen van zoveel schattigheid en daarom vonden we volgend projectje zo leuk.

Ben je een creatieve mama? Dan kan je nu die babykleertjes nuttig inzetten om een prachtig lente boeketje te maken. Omdat de kleertjes zo soepel zijn, kan je er alle kanten mee uit; ideaal dus om een blijvende herinnering te maken van de babytijd.

En uiteraard is het ook een super origineel geschenk voor een nieuwgeboren baby, waarbij je het boeketje cadeau doet aan de kersverse mama. Twee geschenken in één!

 

MATERIALEN DIE JE NODIG HEBT VOOR DIT PROJECT

-Je kan werkelijk alles gebruiken voor dit project, zoals babysokken, kleertjes, handdoeken, dekentjes enzovoort; alles wat je mooi kunt oprollen werkt

-Kunstbloemen en bladgroen

-Houten satéstokjes

-Lijmpistool met warme lijmsticks

-Bloemistentape

-Nietjesmachine

-Organza in een kleur naar wens

-Een mandje

-Schaar

AAN HET WERK- STAPPENPLAN

STAP 1 DE BLOEMEN ROLLEN

Afhankelijk van de grootte bloemen die je wenst, neem je één of twee stukjes babykledij; leg ze bovenop mekaar en zorg ervoor dat ze ongeveer dezelfde breedte hebben (een broekje vouw je bijvoorbeeld dubbel als je het wilt matchen met sokjes). Wees creatief in je kleurenschema.

Leg een satéprikker bovenop de babykledij en wikkel de stof rond de prikker tot je een bloemvorm krijgt.

STAP 2 DE BLOEMEN VASTZETTEN

Op het eind van je rolletje, zet je de stof vast met een stukje bloemistentape dat je rond de stof wikkelt. Begin ongeveer halfweg en werk zo naar beneden toe; wikkel ook de stok mee in het geheel, om ervoor te zorgen dat de stof vastzit aan de stok.

Maak op dezelfde manier verschillende bloemvormen in diverse formaten.

STAP 3 HET MANDJE VOORBEREIDEN

Neem het mandje dat je uitkoos voor dit project.

Leg onderaan een stukje piepschuim of oase. Zorg ervoor dat het mooi vastzit tussen de wanden van het mandje.

STAP 4 DE BLOEMEN TOEVOEGEN

Neem nu de babykledij bloemen en steek ze één voor één in het mandje. Verdeel ze over de omtrek van het mandje. Er zijn nu nog een aantal openingen te zien, maar die worden zo dadelijk weggewerkt.

STAP 5 HET LENTEMANDJE AFWERKEN

Nu de bloemen in het mandje steken, gaan we het mandje afwerken.

Neem de kunstbloemen die je kocht en het groen. Knip kortere stukken en voeg ze toe tussen de babybloemen; voeg toe tot je een mooi gevuld effect krijgt.

Neem nu de organza en knip er vierkante stukken uit. Elk stuk wordt opgevouwen als een dubbele driehoek, die je onderaan vastzet met nietjes. Plaats de organza rond je lenteboeket en zet de stof onderaan vast aan de oase of het mandje met de lijm.

JE LENTEMANDJE IS KLAAR!

Bron: https://www.icreativeideas.com/how-to-diy-baby-clothes-flower-bouquet/

Opmerking plaatsen

Close