De zomer heeft zijn langste uren geschitterd en maakt bijna plaats voor een nieuw seizoen. De herfst heeft een heel ander kleurengamma dan de zomer en hoe kunnen we haar beter verwelkomen dan een prachtige herfstkrans te maken met de mooiste herfstkleuren?

Je kunt voor dit projectje echte Hydrangea gebruiken (veel bloemen zijn nu stilaan aan het drogen, hetgeen de kleur verandert); fris de krans dan op met nog bloeiende herfstbloemen.

Of je gebruikt kunstbloemen; op die manier kan je de krans ook langer gebruiken.

In het voorbeeld werd gekozen voor diepwarme herfstkleuren in bordeaux en oker, maar je kunt ook andere tinten gebruiken.

BENODIGDHEDEN VOOR DIT PROJECT

-Een bloemenkrans ring (bij de bloemenhandel)

-Hydrangea trossen (naturel of kunstbloemen)

-Draadknipper

-Jute lint

-Boormachine

STAPPENPLAN

STAP 1 DE BLOEMEN VOORBEREIDEN

Knip met de draadknipper of tang de bloemen af op ongeveer 4 à 5 centimeter onder de bloem, zodat je een kort stengeltje hebt, dat lang genoeg is om in de ring te steken en de bloem vast te zetten.

 

STAP 2 DE BLOEMEN IN DE RING BEVESTIGEN

Heb je al een ring met openingen? Normaal gezien, als je een houten ring gekozen hebt, zijn er reeds gaatjes voorzien. Maar het kan gebeuren, dat deze niet groot genoeg zijn, om de stengels doorheen te steken. Met de boormachine kan je ze groter maken.

Heb je een ring met oase? Dan steek je de hydrangea gewoon in de oase, waardoor ze automatisch vastgezet worden.

Steek nu in elke opening een tros hydrangea en vul zo je ring helemaal op. Wissel de kleuren af, voor een speels effect.

STAP 3 OPHANGEN

Je kunt de krans zowel ophangen als neerleggen, zoals je wilt. Hier werd de krans opgehangen. Neem daarvoor een breed jute lint en wikkel het éénmaal rond de ring. Hiermee kan je je krans aan de muur bevestigen.

Klaar!

Als je een houten ring gebruikt hebt, kan je die telkens opnieuw hergebruiken om nieuwe kransen te maken, een oase ring iets minder lang.

Hydrangea blijft ook mooi in winter composities, dus hier kan je heel lang van genieten.

Bron: https://www.anightowlblog.com/easy-fall-hydrangea-wreath/

Opmerking plaatsen