Nu we het net over het warme weer hadden, kunnen we niet anders dan ook iets creatiefs te doen met ijsblokjes. Niet enkel zijn ijsblokjes een super manier om je lichaam af te koelen, je kunt er ook heerlijk je zomerse dranken mee verfrissen, maar ze zijn ook prima voor huid gerelateerde problemen.

Hier zijn een aantal leuke methodes om creatief met ijsblokjes om te gaan en om ze op een heel bijzonder manier te laten shinen, waar jij ook beter van wordt.

FROZEN FRUIT

Wat is er leuker dan op een zomerse party, je gasten te verrassen met een heerlijk gekoeld aperitief? Ijsblokjes met fruit als afwerking! Heel makkelijk zelf te maken; gebruik allerlei bessen en stukjes aardbei of ander zacht fruit in je ijsblok plateautje en laat het bevriezen; het oogt fantastisch! En natuurlijk smaakt het ook overheerlijk!

WELDAAD VOOR HET LICHAAM

Niet enkel kan je er leuke kleurtjes mee maken, maar ijsblokjes zijn ook perfect om allerlei brouwseltjes te maken, die je huid ten goede komen. Met ingrediënten zoals groene thee, peterselie, rozenwater of aloë vera, kan je je ijsblokjes omtoveren tot ware wellness blokjes, die je huid laten schitteren.

HEERLIJKE SMAKEN

Wil je een bepaald smaakje toevoegen aan een cocktail, maar wil je dit subtiel doen? Dan voeg je de smaak gewoon toe in een ijsblokje. Wanneer de ijsblokjes in het drankje gaan, zullen je gasten aangenaam verrast zijn, van de onverwachte smaak die erbij komt. Bijna alle vruchtensappen bijvoorbeeld, zijn invriesbaar. Maar je kunt ook verse kruiden, zoals munt en basilicumblaadjes of eetbare bloemen toevoegen, voor een extra toets.

KUNST MET IJS

Wil je je gasten verrassen met een aparte verfrissing? Maak dan speciale vormpjes in ijs. Ga op zoek naar aparte en speelse vormen in materialen die invriesbaar zijn en laat je fantasie de vrije loop. Wat dacht je bijvoorbeeld van legoblokjes die je perfect kunt vullen met water? En wil je helemaal los gaan? Maak dan je eigen kunstwerkje van ijsblokjes.

Heerlijk verfrissend, kleurrijk en zomers!

 

Bron: http://www.socreativethings.com/creative-ways-of-using-ice-cubes/

Opmerking plaatsen