Iedereen kent wel iemand die wijn drinkt of is zelf een wijndrinker.  Eens dat de flessen leeg zijn, heb je allemaal wijnkurken rondslingeren. Meestal worden deze weggegooid en dat is zonde want je kan hier zoveel mee doen!  Hieronder alvast 6 handige en creatieve ideetjes met wijnkurken om gebruik te maken van al die kurken.
Om te beginnen, moet je eerst de wijnkurken koken. Dit zorgt ervoor dat ze zachter worden en zorgt ervoor dat ze niet gaan uit elkaar kruimelen én het is ook makkelijker om te snijden. Kook deze ongeveer 15 minuten.  Daarna giet je ze af en droog je de kurken. 

Maak een slip in de onderkant van de kurk (tot ongeveer de helft van de kurk). Ttrek dan voorzichtig beide kanten uit elkaar.

Idee #2

Herhaal hetzelfde proces als hierboven, maar mak de snee wat dieper.  Dit is iets gemakkelijker als je twee paralel lijnen snijdt en het middelste uitholt.
Et voila: je hebt de perfecte telefoonhouder, wat enorm handig kan zijn als je aan het koken bent met een recept vanop jouw telefoon. Anders moet je steeds met jouw plakkerige handen jouw gsm opnemen. En het is ook uiteraard veel handiger om zou jouw recept af te lezen.

Deze is zo gemakkelijker.  Het enige wat je moet doen is wat hete lijm aanbrengen op jouw kleine spelt en tegen de wijnkurk duwen.

Dit is de perfecte kaarthouder of fotohouder.

Idee #4+5

Snij de kurk alsof je kaas zou snijden, zodat je kleine schijfjes kurk krijgt.
Met deze schijven, kan je kast stoppers maken.  Dit zodat wanneer je de deuren sluit, ze niet hard slaan. Je kan deze ook onder bijvoorbeeld jouw tafelpoten, stoelpoten of sofa hangen om te voorkomen dat je krassen maakt bijvoorbeeld op de parket.

Idee #6

Neem gewoon jouw boor en boor volledig door de kurk door (in het midden uiteraard). Als je bit niet lang genoeg is, doe dit dan langs beide kanten en zorg dat deze verbonden zijn.
Plaats dan de kurk opnieuw op jouw wijnfles en vul deze met water. Steek deze dan ondersteboven in de grond van een van jouw kamerplanten. En je hebt heel snel een zelfwateringssysteem voor jouw planten!
Er zijn verder nog 1001 dingen die je kan doen met wijnkurken, ze zijn echt fantastisch om mee aan de slag te gaan.
Heb je zelf ideetjes? Deel ze dan gerust!

Bron: https://www.hometalk.com/27150371/5-cleaver-wine-cork-hacks

Opmerking plaatsen