Als je van plan bent om je woning te renoveren, dan zit de kans erin dat je bepaalde muren opnieuw moet bepleisteren.

Bepleisteren is een klus waar je beter niet zomaar onvoorbereid aan begint. Vele hobby klusjesmannen werken dan ook vaak met gipsplaten, die makkelijker te verwerken zijn dan nat pleisterwerk en waarbij je geen droogtijd moet rekenen.

Bepleisteren is dan niet voor niks een stukje vakwerk, hetgeen de nodige vakkennis en handigheid vereist.

Waar moet je vooral op letten als je toch wilt bepleisteren?

Eerst en vooral moet je controleren of de oude pleisterlaag nog intact is, vooraleer je er een nieuwe laag overheen zet. Voelt de muur vochtig aan, of klinkt ze hol? Dan zal je wellicht de oude laag eerst moeten verwijderen, om te vermijden dat verf en dergelijken er geen vat op krijgen.

Daarnaast moet je rekening houden met het feit dat je ondergrond misschien niet geschikt is om opnieuw te bepleisteren. Leg daarom nooit dikke pleisterlagen, maar gebruik een dunpleister om te vermijden dat de pleisterlaag loslaat.

Let op dat je in vochtige ruimtes de juiste pleister gebruikt, die waterdicht is, of vul je pleisterwerken aan met de nodige afdichting.

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/pleisterwerken/de-grootste-fouten-bij-pleisterwerk-renoveren/

 

Onze aanbieder Hans Dossche, vakman in pleisterwerken voor de woning, weet er alles van. Hij heeft van bepleisteren zijn passie gemaakt en knapt alle kleine pleisterwerken op volgens de regels van de kunst.

Heb je na het plaatsen van nieuwe ramen iemand nodig die het pleisterwerk rondom opfrist? Of wil je je oude woning verkopen en de muren terug een nieuwe look geven? Dan kan je bij pleisterwerken Dossche terecht om aan je oude interieur opnieuw een nieuwbouw uitstraling te geven.

Daarnaast rekent Hans Dossche ook af met opstijgend vocht. Na een speciale injectie, worden muren opnieuw bepleisterd als nieuw.

Wil je meer weten over kleine bepleisteringen in en om het huis? En wil je liever een vakman onder de arm nemen, die je helpt om die klusjes te klaren? Dan is Hans Dossche jouw man.

Als je vragen hebt over bepleistering of een gratis offerte wilt ontvangen, kan je terecht op volgend adres:

dossche.pleisterwerken@gmail.com

Wil je verder kennismaken met deze aanbieder en hem telefonisch contacteren? Bezoek hem op de website van huisje tuintje boompje onder aanbieders en maak ook kennis met andere vakmensen:

https://www.huisjetuintjeboompje.be/nl/aanbieders

Opmerking plaatsen