Je gaat op vakantie en neemt mee…zwemkledij, short, topjes, fototoestel, enzovoort… Je laat achter…geen enkel voorwerp dat zichtbaar is uitgestald in de woning en waaraan inbrekers zich te goed kunnen doen.

Zoals we reeds meegaven in vorige artikels is een voorbereid mens een zeker mens, waarbij de aanschaf van een degelijk alarmsysteem dat een inbraak signaleert nog voor ze werkelijk plaatsvindt, geen overbodige luxe is.

Daarbij hoort ook het plaatsen van beveiligingscamera’s, die alle beweging registreren in en om de woning.

Maar kan je dan zomaar een camera plaatsen in je tuin, bijvoorbeeld?

Het plaatsen van beveiligingscamera’s is onderhevig aan een aantal wetten en regels, opgelegd door de privacy commissie die waakt over de privacy van haar burgers.

Dat brengt dus met zich mee, dat niet zomaar en overal camera’s geplaatst kunnen worden, ook niet op eigen terrein.

Wat houdt dit nu specifiek in?

 • Eerst en vooral, elke plaatsing van beveiligingscamera’s moet aangegeven worden aan de privacy commissie, die dit op haar beurt doorgeeft aan lokale politie-eenheden, om deze toe staan te controleren waar er zich camera’s bevinden. (https://www.privacycommission.be/nl/aangifte-van-een-bewakingscamera )
 • De uitzondering op de regel: wanneer je camera’s plaatst binnen de muren van je privéwoning, die enkel voor eigen gebruik zijn, hoef je geen aangifte te doen.

  Camera’s die wel op privéterrein worden geplaatst (bijvoorbeeld aan de gevel van het huis), maar die uitkijken op een publieke plaats, (openbare weg, voetpaden, fietspaden, publieke pleintjes…) moeten dus wel degelijk aangegeven worden.

 • Uiteraard moeten ook alle camera’s die op een arbeidsterrein geplaatst worden geregistreerd worden, of op zijn minst zichtbaar aangekondigd worden aan alle medewerkers.
 • De camera’s aan de privéwoning mogen enkel gebruikt worden voor veiligheidsdoeleinden (om inbraak te vermijden) en niet om personen of andere handelingen te viseren.

  Aangiften kunnen tegen een kleine vergoeding elektronisch gedaan worden. (link: https://eloket.privacycommission.be/elg/cameraMain.htm)

Onze AANBIEDER SecurCo weet je hier alles over te vertellen.

 

Als specialist in beveiliging, kunnen ze jou als klant op de hoogte stellen van de noodzakelijke kleine lettertjes.

Daarnaast staan zij ook garant voor de allerlaatste nieuwe beveiligingssystemen, die jou als klant een veiliger gevoel geven en die uitblinken in professionaliteit en perfecte beeldkwaliteit. Deze systemen zijn gebaseerd op 4 belangrijke pijlers:

 • Ze zijn kwalitatief hoogstaand, waarbij een juiste detectie en duurzaamheid op de eerste plaats komen.
 • Ze zijn gebruiksvriendelijk en aangepast aan jouw persoonlijke wensen.
 • Ze getuigen van een onberispelijke service, waardoor elke beweging reeds vanop afstand kan aangepakt worden, waardoor er geen kostbare tijd verloren gaat.
 • Ten vierde maar zeer belangrijk, de systemen zijn 100% betrouwbaar, wat betekent dat ze bij alle omstandigheden blijven functioneren. (bijvoorbeeld tijdens stroompanne, het uitvallen van het internet, sabotage enzovoort…) Vooral dit gegeven blijkt voor de meeste mensen de voornaamste pijler voor de aanschaf van een beveiligingscamera/systeem.

Wil je graag meer weten over de aanschaf en de regels die hieraan verbonden zijn?

Bezoek dan onze AANBIEDER SecurCo, op onze website:

https://www.huisjetuintjeboompje.be/nl/aanbieders/securco

Opmerking plaatsen