Aanbieders Tuin

Zomerse tuintaferelen met een hart voor de natuur

tuintaferelen

In de zomermaanden leeft de tuin helemaal op. Alles groeit en bloeit en laat zich in zijn fraaiste vorm zien, horen, ruiken en voelen. Maar wat groeit, vraagt ook heel wat onderhoud. Hieronder zomerse tuintaferelen met een hart voor de natuur.

Zo moeten veel fruitbomen en struiken in deze periode hun broodnodige zomersnoei krijgen. Niet enkel bomen van steenfruit, maar ook appel- en perenbomen zijn gebaat bij een zomersnoei, om ziekteverspreiding tegen te gaan, een betere vruchtendracht te bevorderen en onnodige groei en scheutvorming tegen te gaan. Daarnaast wordt meer licht verschaft aan de boom, waardoor ook de vruchten een mooiere kleur krijgen.

Onze aanbieder ’t Bezeke houdt je fruitbomen in optimale conditie en doet dit op een ecologische manier, om de natuur zo veel mogelijk te respecteren.

Naast het snoeien van fruitbomen en struiken, plant ’t Bezeke regelmatig nieuwe boompjes om het ecologisch evenwicht te bewaren.

Dus als je de natuur een handje wilt helpen en je tegelijkertijd je eigen lekkere fruit wilt kweken? Dan zijn fruitbomen de geschikte manier.

In deze periode zijn ook de bijen druk bezig. Ook zij maken een heel belangrijk deel uit van het ecologisch evenwicht en zijn bijna onmisbaar in dit proces. Een aangepaste en bijenvriendelijke tuin hoort hier helemaal bij.

De zomer is dan ook een drukke periode in de natuurvriendelijke tuin. De bijenkasten gonzen van bedrijvigheid en de plaatsing van een heus bijenhotel, kan deze bedrijvigheid enkel nog stimuleren.

Let erop om het gebruik van insecticiden te mijden, als je dit boeiende proces niet wilt verstoren. Gebruik natuurvriendelijke producten om onkruid te verwijderen en als het even kan…laat de tuin er een beetje wilder bijliggen; de fauna en flora zal je dankbaar zijn.

Wil je meer weten over hoe je een natuurvriendelijke tuin kunt creëren en onderhouden?

’t Bezeke helpt je bij het aanplanten en snoeien van fruitbomen en geeft je allerlei nuttige informatie over het maken van een bijenhotel en natuurlijk kan je er ook terecht voor heerlijke ambachtelijke honing.

Kortom, als je een hart voor de natuur hebt en je wilt dit ook in je tuin brengen? Dan kunnen ze je bij ’t Bezeke bijstaan met raad en daad om jouw tuin om te toveren tot een natuurvriendelijke zomerse oase.

Volg alle activiteiten van ’t Bezeke op hun Facebookpagina:

https://www.facebook.com/T-Bezeke-569392829904475/

Of maak kennis met deze natuurbewuste tuinliefhebbers via de website van Huisje Tuintje Boompje:

https://www.huisjetuintjeboompje.be/nl/aanbieders/t-bezeke

Close
/* ]]> */