Cre-a-tief

Kleurrijk en zomers tafelstuk creëren

zomers tafelstuk

Wat is er leuker dan gasten ontvangen op een zomerse brunch? Juist, je tafel prachtig aankleden met een zomers tafelstuk om je gasten welkom te heten. Vooral als je je gasten buiten ontvangt, is het extra leuk om je tafeldekking zomers en uitnodigend te maken.

In het onderstaande voorbeeld werd een kleurrijk centerpiece gemaakt, dat je tafel helemaal in vakantiestemming brengt. De hoofdnoot werd gevormd door de prachtige ranonkels, die het stuk domineren met hun heerlijke vormen en felle tinten.

Wat heb je allemaal nodig voor dit tafelstuk?

-Grote rozen in verschillende tinten

-Witte ranonkels

-Roze ranonkels

-Witte anemonen

-Roze rijstbloem

-Groene hangende Amaranthus

-Italiaanse Ruscus

Als er bloemen zijn die je hier niet vindt, kan je natuurlijk een gelijkaardige soort nemen die hier wel verkrijgbaar is.

Bijhorende benodigdheden:

Bloemenschaar, groene oasis, een houder die geschikt is voor dit type van tafelstuk (een oude vintage schaal met een plat bovendeel, om de oasis op te leggen, is perfect)

Werkwijze:

*Leg alle bloemen voor het tafelstuk open op je werkoppervlak. Verwijder alle overbodige bladeren, doorns en eventuele gekneusde bladdelen.

*Knip de bloemen- en plantdelen op een voorbepaalde lengte ( volgens de opstelling van je stuk); doe dit terwijl je de bloemen onder een lauwwarme waterkraan houdt en knip ze in een schuine hoek, zodat ze later beter water kunnen opnemen. Verwijder dan ook alle resterende bladeren onder waterniveau, terwijl je de bloemen in een vaas met water zet, om een viertal uren te laten staan (tot ze zich volgezogen hebben met water). Zet de vaas met bloemen op een koele plaats zonder direct zonlicht en windcirculatie.

*Snij de oasis op maat, zodat het blok perfect op je schaal past. Leg ook de oasis daarna in water en laat het zichzelf helemaal vol water zuigen (niet onderdompelen). Voeg aan het water een zakje bloemenvoeding toe (bij de bloemist). Je kan zien dat de oasis vol is, als hij boven drijft en de luchtbellen verdwenen zijn.

*Als je de schaal enkel nog voor bloemencreaties gebruikt, kan je er pins opkleven die de oasis stevig op hun plaats houden (bij de bloemist).

*Begin je tafelstuk met de groene plantdelen. Steek de stengels in de oasis en hou daarbij de vorm die je wilt creëren in gedachten. De hoogste plantdelen bevinden zich in het midden en de kortere aan de zijkanten. Gebruik hiervoor de stevigste plantendelen, die niet snel breken. Het is de bedoeling dat je een afhangende vorm krijgt, die vintage aandoet.

*Voeg nu de hangende Amaranthus toe, die nadien mooi doorheen de bloemen zal piepen.

*Voeg vervolgens de grote bloemsoorten toe; zij geven je tafelstuk de nodige dramatiek. Zowel de grote rozen, als de anemonen en ranonkels zijn stevige en prompte bloemen die je stuk hun uitstraling geven.

*Nu je na de groene plantdelen, de grote bloemen hebt gestoken, voeg je de kleinere bloemen verder toe, om af te sluiten met de delen die het stuk hun vulling zullen geven, zoals de rijstbloem. Vul het stuk bij naar eigen smaak, daar waar er open ruimtes zijn, of teveel groen zichtbaar is. Zorg ervoor dat de oasis mooi bedekt is.

Geef je tafelstuk een mooi plaatsje in het midden van de tafel en pas alle accessoires verder aan, in bijpassende kleuren. Je kan ook nog kleinere vaasjes met bijvoorbeeld één enkele bloem gebruiken om het geheel af te werken.

Bron: https://apracticalwedding.com/diy-anemone-centerpiece/

Close
/* ]]> */