In het voorjaar kunnen we nu volop genieten van de lentebloesems die in bloei staan. Mensen die op het platteland wonen, hebben misschien enkele voorjaarsbloeiende bomen of struiken in de tuin staan; als je dat geluk hebt, kan je enkele takken afknippen om die binnen in een vaas te presenteren en zo de lente ook binnenshuis te brengen.

Maar veel mensen leven in de stad en daar zijn de mogelijkheden om te genieten van natuurlijk groen minder groot en is het niet altijd toegestaan om in het openbaar park, takken af te knippen. Hoe kan je dan ook bij jou thuis enkele lentebloesems binnenbrengen?

Gewoon, je maakt ze helemaal zelf!

Wat heb je allemaal nodig om jouw lentebloesem te creëren?

-Enkele dode takken hout

-Een gekleurd magazine of een tekstboek

-Een doordruktoestel om vormen te maken, met een bloemmotief. Je kan natuurlijk ook gewoon met een vormpje werken, dat je later uitknipt (iets arbeidsintensiever, maar niet minder leuk)

-Potlood

-Schaar

-Lijmpistool en lijmsticks, of een doorzichtige hobbylijm met een fijn doseermondje

-Grote vaas

Werkwijze:

Zoek eerst enkele mooie dode takken uit tijdens een wandeling. Dat mogen verschillende soorten zijn, die je samenbundelt in een grote vaas. Bind ze onderaan samen, als je tevreden bent over de constructie.

*Als je een doordruktoestel met motief hebt kunnen bemachtigen, ga je aan de slag, door gewoon zoveel mogelijk bloemetjes uit te drukken. Zoniet, teken je een vormpje uit en knip je deze uit met de schaar.

In het voorbeeld werd gekozen om met twee kleuren te werken. Daarvoor werd een gewoon tekstboek gebruikt in zwart en wit. Wil je het kleurrijk maken? Dan neem je gewoon een tijdschrift en ga je willekeurig aan de slag om bloemmotieven uit te knippen. Wij vinden de twee kleuren wel stijlvol maar over smaak valt niet te twisten.

*Als je je vormpjes hebt uitgeknipt of uitgedrukt, neem je je potlood en leg je dit in het midden van een bloemetje.

*Vouw het papier over het potlood. Verleg nu je potlood iets naar rechts of links en vouw opnieuw. Ga zo heel het bloemetje rond; op die manier maak je de bloemblaadjes en geef je je bloem vorm en wordt het geheel straks veel realistischer.

*Met het lijmpistool of de hobbylijm, leg je nu een klein toefje lijm op de achterkant van elke bloem.

*Bevestig de bloemetjes losjes op de takken; dit mag je willekeurig doen, om het een natuurlijk effect te geven.

*Bekijk regelmatig vanop een afstandje, of de tak mooi gevuld raakt en stop als je zelf tevreden bent.

Zo zie je maar dat je de lente altijd in huis kunt brengen, zelfs als je zelf geen tuin of buitenruimte hebt.

Geniet van je creatie!

Bron: http://anextraordinaryday.net/create-your-own-spring-flowering-branches-a-book-page-flower-tutorial/

Comments are closed.

Close