Cre-a-tief

Zelf vaasjes maken

Vaasjes kun je uit verschillende materialen maken. Met een beetje fantasie maak je in no time een unieke creatie.Vaak heeft je vaas echter een bepaalde kleur, die niet voor elk seizoen geschikt is, dus verdwijnt ze meestal voor enkele maanden achter slot en grendel.

Het volgende projectje heeft daar de perfecte oplossing voor. Het is budgetvriendelijk, makkelijk om te maken en je kan het in elk seizoen of voor elke gelegenheid aanpassen, waardoor je steeds opnieuw, nieuwe blikvangers kan creëren, om je interieur of feestje op te fleuren.

Het enige wat je nodig hebt is het volgende :

*Een aantal lege glazen flessen, in verschillende formaten en modelletjes.

*Waterverf, of muurverf (betere hechting) in passende kleuren naar keuze. Kies best voor een  glanzende verf, dat geeft een mooier effect.

*Mengkommetje(s).

*Plastic spuitjes (verkrijgbaar bij de apotheek).

*Plastic bak of waskom

Hoe ga je te werk?

*Bepaal welke kleur je wenst en doe de verschillende verven in een mengkommetje.

*Meng de verschillende kleuren zolang, tot je de gewenste kleur hebt gevonden.

*Zoals we reeds zeiden, kan je zowel waterverf als muurverf gebruiken (onze voorkeur gaat uit naar muurverf, omdat die meestal een meer stevige structuur heeft).

*Wellicht zal je de verf een beetje moeten verdunnen, om ze goed lopend te maken. Verdun ze echter niet te veel, want dan zal ze veel minder aan het glas hechten en krijg je geen mooie dekking.

*Zorg dat je voldoende van dezelfde kleur mengt, als je meerdere vaasjes in dezelfde kleur wenst.

*Ben je tevreden met de kleuren? Trek dan met de spuit, een gedeelte verf op.

*Ledig de spuit in de fles, langs de zijwanden van de fles. Hoeveel verf je juist nodig hebt, hangt af van de grootte van de fles. Grotere flessen hebben al gauw 80 tot 100 ml verf nodig om een goede dekking te bekomen.

*Als je alle verf in de flessen hebt gespoten, draai dan voorzichtig de flessen rond hun eigen as, zodat de verf zich goed kan vermengen met het glas. Doe dit tot je geen openingen van glas meer ziet.

*Is het glas volledig bedekt met verf? Kuis dan eerst en vooral, de opening van de fles af met een doekje.

*Plaats de flessen omgekeerd in een plastic bak.  (hiervoor kan je bijvoorbeeld een waskom gebruiken). Wil je de kom nog verder gebruiken, leg dan een absorberend papier op de bodem om de overschot van verf op te vangen. Laat ze verschillende uren zo staan.

*Na die droogtijd, maak je de halzen nogmaals proper en dan laat je ze rechtop volledig droog worden. Dat kan enkele dagen duren.

KLAAR!!

Wil je achteraf bloemen in de vaasjes zetten, dan is het afhankelijk van de soort verf die je gebruikte, of dat kan of niet. Gebruikte je muurverf? Dan is er wellicht geen probleem en kan je het water rechtstreeks in de vaas gieten. Gebruikte je waterverf? Dan zet je de bloemetjes eerst in een plastic containertje, vooraleer je ze in de vaas zet.

Veel succes!!

Bron : http://rusticweddingchic.com/diy-painted-vases

call2action_post_mag

Download hier

Close
/* ]]> */