We zijn al op de helft van de solden periode. Heb jij ook leuke koopjes kunnen doen en je garderobe kunnen aanvullen met tal van hippe hebbedingen? Dan is vast ook de plaats in je kleerkast een pak beperkter geworden. Wat te doen?

Of, je gooit een deel van je oude kledij de deur uit….Nee, doe maar niet.

Of, je maakt een extra kledingrek !

Het volgende kledingrekje heb je in een mum van tijd gemonteerd en past in elk interieur, omdat het zo licht en praktisch is.

Dit heb je nodig :

  • verstekbak
  • zaag
  • schuurpapier
  • meetlint
  • 3 x een vurenhouten rondhout (stok) van 270 cm (28 mm doorsnede)
  • 2 x een T-stuk (doe het zelf zaak)
  • 2 x een kniestuk (doe het zelf zaak)
  • Inbussleutel

Werkwijze :

Stap 1

Bepaal de maat van het kledingrek. Kies bijvoorbeeld een gemiddelde hoogte van 135 cm en een lengte van 125 cm. Teken de maat af op de stokken of gebruik hiervoor een stukje tape. Je kan natuurlijk ook hoger gaan.

Stap 2

Zaag de stokken in de verstekbak op maat. Zaag twee stokken doormidden en van de derde stok neem je de lengte van 125 cm.

Stap 3

Schuur de uiteinden van de stokken licht op zodat er geen ruwe stukjes met uitstekend hout meer te zien en voelen zijn.

Stap 4

Draai met de inbussleutel de moertjes uit de T-stukken en kniestukken. Schuif nu aan weerskanten van de lengte-stok (van 125 cm) een T-stuk en daarna een kniestuk. Draai het eerste moertje van het kniestuk goed vast met de inbussleutel.

Stap 5

Schuif een hoogte-stok in het kniestuk en zet vast met de moertjes. Schuif de andere hoogte-stokken in de openingen van de T-stukken en zet hiervan alleen het onderste moertje vast. Nu kun je het rek nog opstellen.

Stap 6

Om het rek goed op te stellen zet je de vastgedraaide lengte-stok tegen de muur en bepaal je de gewenste hoek. Doe aan de andere kant van het rek hetzelfde en ga met behulp van het meetlint na of de afstand hetzelfde is.

Stap 7

Draai alle moertjes goed aan en klaar is je kledingrek!

Hang nu al jouw superkoopjes aan je gloednieuwe rek en geniet van je buit, met een lekker glaasje wijn !

kledingrek maken

Bron :

https://www.bloglovin.com/blogs/blogmlieescom-4487009/diy-kledingrek-in-15-minuten-4380333899

call2action_post_mag

Download hier

Comments are closed.

Close